Росія не прорахувала ціну окупації Криму - Сікорський

Росія не прорахувала ціну окупації Криму - Сікорський

Укрінформ
Росія не до кінця прорахувала ціну окупації Криму. Зокрема, півострову може загрожувати економічна стагнація, як Північному Кіпру.

Про це в ефірі радіо TOK.FM заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Це (окупація Криму - Ред.) має свої наслідки. Маємо такі регіони світу, де якась країна під виглядом захисту земляків здійснила окупацію, наприклад Північний Кіпр (окупований Туреччиною - Ред.)... Там немає інвестицій, торгівлі, не можуть приземлятися літаки міжнародних сполучень. У результаті Північний Кіпр утричі бідніший за іншу частину Кіпру. Росіяни не до кінця прорахували ціну окупації Криму", - зазначив Сікорський.

За його словами, Європа готова до подальшого введення санкцій щодо Росії в разі, коли б остання вирішила "піти далі" (здійснити агресію на материковій частині України - Ред.).

Польський міністр наголосив, що в інтересах Заходу - зміцнення України, проведення тут економічних реформ, боротьба з корупцією й іншими "патологіями". Він зауважив, що Європа допомагає Києву через позики МВФ чи одностороннє відкриття для України митних кордонів ЄС.

Натомість Росія, як підкреслив польський міністр, не шанує правил СОТ і підвищує ціни на газ для України. "Якщо Україна є для Росії дружнім народом, то я очікував би на інший підхід (Москви до Києва - Ред.)", - констатував Сікорський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-