НАТО допоможе модернізувати Збройні сили України - Расмуссен

Укрінформ
Північноатлантичний альянс зміцнює підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та допоможе модернізувати Збройні сили держави.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен після зустрічі з Президентом США Бараком Обамою напередодні у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наше зобов'язання захищати союзників залишається непорушним і водночас ми зміцнюємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Ми інтенсифікуємо військове співробітництво з Україною, включаючи допомогу у модернізації її Збройних сил», - наголосив глава Альянсу.

Расмуссен підтримав ініціативи США, які Вашингтон запропонував НАТО у відповідь на «нерозсудливі і протизаконні» військові дії Росії проти України. Йдеться, зокрема, про оновлення перспективних планів оборони, інтенсифікацію військових навчань і необхідне розгортання сил.

Генсек НАТО повідомив, що на саміті у вересні в Уельсі союзники переглянуть відносини з РФ і розширять співробітництво з партнерами з метою зміцнення колективної оборони і посилення трансатлантичних зв'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-