Керівники Нацфілармонії і консерваторії просять у Захарченка захисту від мітингувальників

Керівники Нацфілармонії і консерваторії просять у Захарченка захисту від мітингувальників

Укрінформ
Керівники Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського та Національної філармонії України звернулися до глави МВС з проханням захистити вищезгадані будівлі від імовірного захоплення мітингувальниками.

Про це йдеться у наданих Укрінформу зверненнях ректора Національної музичної академії Володимира Рожка та директора Національної філармонії Дмитра Остапенка до глави Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка.

«Враховуючи події, які відбуваються на Майдані Незалежності у м.Києві, існує загроза можливого захоплення мітингувальниками будівлі Національної філармонії України за адресою Володимирський узвіз, 2. З огляду на те, що будинок філармонії є пам'яткою архітектури національного значення, в його приміщеннях зберігаються і використовуються унікальні музичні інструменти, технічне обладнання, щоденно проводяться концерти за участю вітчизняних та іноземних виконавців, просимо Вас, шановний Віталію Юрійовичу, у взаємодії зі штатною службою охорони об'єкту, вжити додаткових заходів щодо запобігання можливого захоплення будівлі філармонії», - йдеться у зверненні Остапенка.

Згідно із документом, підписаним ректором Рожком, Національна музична академія ім. Чайковського - це унікальний вищий навчальний заклад мистецького спрямування, в якому знаходяться безцінні музичні інструменти (органи, роялі, фортепіано, духові, ударні інструменти), який розташований в самому центрі міста на Майдані Незалежності (вул. Городецького 1-3/11).

"З метою недопущення втілення цієї акції в життя, просимо Вас, шановний Віталію Юрійовичу, забезпечити цілодобове чергування співробітників міліції в будівлі Академії та біля неї (вул. Городецького 1-3/11), або створити в приміщенні Академії тимчасовий пункт міліції», - зазначає Володимир Рожок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-