В ЄС уточнили, що підписуватимуть на Вільнюському саміті

В ЄС уточнили, що підписуватимуть на Вільнюському саміті

Укрінформ
У Євросоюзі остаточно повідомили про очікувані результати саміту "Східного партнерства" 28-29 листопада у Вільнюсі.

Про це йдеться у поширеній у четвер заяві Єврокомісії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Очікується, що Молдова і Грузія парафують угоди про асоціацію з ЄС, включаючи поглиблені і всеохоплюючі зони вільної торгівлі. Серед інших очікуваних результатів - підписання угоди про візову лібералізацію з Азербайджаном, а також парафування угоди про спільний повітряний простір з Україною", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, третій саміт "Східного партнерства", який проходить у Вільнюсі 28-29 листопада, збере лідерів 34 країн. У другій половині четверга у Вільнюсі також чекають на президента України Віктора Януковича.

У заході візьмуть участь глави держав та урядів 28 країн-членів ЄС, а також лідери країн-східних партерів: України, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови. Білорусь на зустрічі високого рівня представлятиме міністр закордонних справ. Головуватимуть на саміті від імені ЄС президент Європейської ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. Прийматиме європейських лідерів президент Литви Даля Грібаускайте.

Саміт також відвідають президент Європарламенту Мартін Шульц, високий представник ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки Кетрін Ештон, єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, єврокомісар з питань торгівлі Карел Де Гухт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-