Профільний комітет Ради підтримав законопроект Президента про прокуратуру

Профільний комітет Ради підтримав законопроект Президента про прокуратуру

Укрінформ
Профільний комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримав президентський законопроект про прокуратуру під реєстраційним номером 3541.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таким чином комітет рекомендує парламенту ухвалити цей документ у першому читанні.

За це рішення проголосувало 9 народних депутатів, 6 - проти і 1 - утримався.

Під час розгляду законопроекту про прокуратуру опозиція представила альтернативний проект документу, поданий народними депутатами Віталієм Кличком, Олегом Тягнибоком, Арсенієм Яценюком, Віктором Чумаком та Андрієм Кожем'якіним. Однак цей документ комітет не підтримав (6 - за, 9 - проти, 1 - утримався).

Окрім того, комітет погодився створити робочу групу, аби вона допрацювала законопроект про прокуратуру після схвалення його у Верховній Раді в першому читанні. «Потрібно створити робочу групу для відпрацювання цього законопроекту із членів комітету, які представлятимуть усі фракції, а очолити її має Володимир Олійник. Ця робоча група має зібрати усі цінні пропозиції, аби поліпшити законопроект Президента», - зазначив член комітету Віталій Журавський.

У свою чергу представник Адміністрації Президента Андрій Портнов, який представляв президентський законопроект про прокуратуру на профільному комітеті, зауважив, що поправки до другого читання мають вноситися лише ті, які отримали рекомендації Венеціанської комісії. При цьому він підкреслив, що повторно направляти президентський законопроект про прокуратуру до Венеціанської комісії Адміністрація Президента не планує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-