Цитати: Рибак, Жарихін, Шульц, ДПтС, Лукаш...

Цитати: Рибак, Жарихін, Шульц, ДПтС, Лукаш...

Укрінформ
Рибак: "Референдум можливий, тільки коли ми будемо розглядати питання вступу в МС чи в ЄС

Рибак: "Референдум можливий, тільки коли ми будемо розглядати питання вступу в МС чи в ЄС. Може колись і доведеться проводити та спитати в народу. А сьогодні що питати? Ми сьогодні нікуди не вступаємо. Ми бачимо, що немає необхідності проводити референдум".

Голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що референдуми щодо вступу до Митного чи Європейського Союзу не на часі, і в них зараз немає потреби.

Жарихін: "Може бути, я скажу зовсім неполіткоректну річ - у таких умовах, і з такими партнерами, і з такою реальною політичною і економічною елітою України, мені здається, дуже добре, що ви не погодилися йти до Митного союзу. Тому що перше, що ви б зробили, прийшовши до Митного союзу - ви б його розвалили до основи".

На думку заступника директора Інституту країн СНД (Москва) Володимира Жарихіна, сьогодні вступ України до Митного союзу мав би негативні наслідки.

Шульц: "Я сподіваюся - і твердо підтримую це - на можливе підписання у Вільнюсі угоди (про асоціацію - Ред.). Але це залежить не лише від Євросоюзу, але й від зусиль, які має зробити Київ".

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявляє про беззастережну підтримку підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною у Вільнюсі в листопаді.

ДПтС: "У засудженої Тимошенко начебто знову виникло передчуття, що в лікарні може бути радіація, про що вона повідомила головному лікарю ЦКЛ. Подібні твердження є повним абсурдом".

Державна пенітенціарна служба України спростувала твердження екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про радіацію у приміщеннях ЦКЛ "Укрзалізниці", де вона наразі перебуває на лікуванні.

Лукаш: "Я тут сповнена сумнівів. Насправді моя особиста позиція: якщо 220 депутатів обиралися за одними правилами, то інші 5 чи більше депутатів мають обиратися за тими самими правилами. У цьому є рівність підходів".

Міністр юстиції Олена Лукаш сумнівається, що перевибори до Верховної Ради на проблемних округах, призначені на 15 грудня, відбуватимуться за зміненим законом про вибори.

Баррозу: "Сьогодні такі країни, як Україна, як ніколи прагнуть тісніших зв'язків з Європейським Союзом за нашою привабливою економічною і соціальною моделлю. Ми не можемо повернутися до них спиною. Ми не можемо сприйняти будь-які спроби обмежити їхні суверенні вибори".

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що Євросоюз має підтримати євроінтеграцію України та решти країн "Східного партнерства".

Присяжнюк: Поки що інструкції (від російської сторони щодо перевірки продукції Roshen - Ред.) не надійшли, ми їх чекаємо. Сьогодні-завтра будемо зустрічатися з послом Російської Федерації, будемо уточнювати це питання. Слава Богу, почався рух двосторонній, а не односторонній у цьому питанні".

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що найближчим часом зустрінеться з Послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим для переговорів про поновлення постачання продукції Roshen на ринок РФ.

Балюрко: "Це неприпустимо... Ми засуджуємо цей вчинок і будемо намагатися, щоб цього більше не повторилося... Це справа виключно Національної опери, і я не думаю, що вона (Абдулліна - Ред.) буде звільнена з посади адміністрацією театру. Вона вибачилася, отже відповідна робота була проведена".

Заступник міністра культури Віктор Балюрко заявив, що Мінкульт засуджує антиукраїнські висловлювання солістки Національної опери Катерини Абдулліної, проте не вживатиме жодних санкцій проти співачки.

Фоменко: "Турнірні перспективи збірної України після матчу з англійцями? Що оцінювати? Адже ми ще не дограли відбірковий цикл. Добре, хоч одне очко. Була б перемога, тоді можна було б щось оцінювати. Те, що ми не пропустили, вже добре - дякую хлопцям. У нас стандартів було не так і багато, й усі вони були небезпечні. Не вистачило везіння".

Головний тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменко прокоментував нульову нічию своїх підопічних у матчі відбіркового турніру ЧС-2014 з Англією.

Обама: "Америка - не світовий поліцейський. Жахливі речі відбуваються по всьому світу, і поза нашими силами виправляти все, що неправильно. Але коли з невеликими зусиллями і ризиком ми можемо не допустити отруєння дітей газом до смерті і тим самим зробити наших власних дітей убезпеченими у довгостроковій перспективі, я вважаю, що ми повинні діяти. Це те, що робить Америку відмінною. Це те, що робить нас винятковими»".

Президент США Барак Обама обгрунтував свою ініціативу щодо військового удару по Сирії.

Тімофті: "У ситуації, що склалася, і з урахуванням заяв, що пролунали раніше, рішення Росії про заборону поставок молдавських вин - нехристиянський і небратський жест".

Таку думку висловив президент Молдови Ніколає Тімофті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-