Кожара оптимістично оцінює можливість безвізового режиму з ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара оптимістично оцінює можливість повного скасування візового режиму для поїздок українців до країн Євросоюзу.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара оптимістично оцінює можливість повного скасування візового режиму для поїздок українців до країн Євросоюзу.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю УКРІНФОРМу.

"Наш візовий діалог з ЄС виглядає досить успішно. Сьогодні ми можемо оптимістично оцінювати перспективу повноцінного безвізового режиму в'їзду до держав-членів ЄС для громадян України", - наголосив Кожара.

За його словами, скасування Європейським Союзом віз для українців - мета, над досягненням якої країна ні на мить не припиняє працювати. "Сьогодні Євросоюз пересвідчився, що побоювання щодо зростання українців як нелегальних мігрантів в країнах ЄС не підтвердилися. Українці не несуть міграційних ризиків для Європи", - додав міністр.

Кожара зауважив, що кількість візових відмов з боку ЄС зменшилася з 4% у 2010 році до 2% у 2012 р. Крім цього, підвищився показник видачі країнами-членами ЄС шенгенських віз на безоплатній основі. Майже кожен третій українець скористався цією можливістю.

Міністр також нагадав, що з 1 липня цього року набере чинності Угода між Україною та ЄС про внесення змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз, яка була підписана 23 липня 2012 р.

"Початок дії цієї Угоди стане черговим етапом на шляху до повноцінного безвізового режиму в'їзду до держав-членів ЄС для громадян України", - наголосив Кожара.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті УКРІНФОРМу в розділі "Інтерв'ю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-