Меморандум із Митним союзом є цілком сумісним з Угодою про асоціацію Україна-ЄС - Кожара

Укрінформ
Меморандум про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією і Україною, підписаний 31 травня у Мінську, є цілком сумісним з Угодою про асоціацію Україна-ЄС та відповідає зобов'язанням Києва у рамках СОТ.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю УКРІНФОРМу заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Підписання Меморандуму стало наслідком послідовного курсу на віднайдення такого формату співпраці з країнами Митного союзу, який не створює перешкод для взаємодії України з іншими об'єднаннями, відповідає нашим зобов'язанням в рамках Світової організації торгівлі та є цілком сумісним з майбутніми зобов'язанням України в рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - наголосив міністр.

Як підкреслив Кожара, Меморандум не містить також положень, які б передбачали перспективи приєднання України до Митного союзу та Єдиного економічного простору або передачу Україною суверенних повноважень у сфері зовнішньоторговельної політики наднаціональним структурам цих об'єднань.

Він також наголосив, що укладення Меморандуму не може розглядатися як зміна зовнішньополітичного курсу України.

"Стратегічним пріоритетом для нас залишається європейська інтеграція. Україна твердо налаштована виконати рішення 16-го саміту Україна-ЄС від 25 лютого ц. р. та рекомендації Ради ЄС у закордонних справах, викладені у її висновках від 10 грудня 2012 року, з метою забезпечення підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час Вільнюського саміту Східного партнерства у листопаді ц. р.", - сказав Кожара.

Повну версію інтерв'ю Леоніда Кожари читайте на сайті УКРІНФОРМу у розділі "Інтерв'ю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-