ЮНІСЕФ: Національна стратегія профілактики соціального сирітства до 2020 року допоможе дітям і сім'ям

Укрінформ
Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо привітала Уряд України з ухваленням "Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року"

Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо привітала Уряд України з ухваленням "Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року". Програма спрямована на те, аби допомогти кожній дитині залишитися у власній родині.

Про це вона заявила у п'ятницю на прес-конференції в УКРІНФОРМі з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей.

"Я вітаю Уряд України з ухваленням "Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року". Від імені ЮНІСЕФ я вдячна віце-прем'єр-міністру Сергію Тігіпко за його провідну роль у розробці та впровадженні цієї Національної стратегії, яка забезпечить більш ефективну підтримку дітей і сім'ї та попередження вилучення дітей з родин", - наголосила Ю.Мокуо.

За її словами, велика частина дітей перебувають в інтернатах, живуть на вулиці, від багатьох дітей відмовились батьки, але, можливо, ситуацію можна було виправити.

"ЮНІСЕФ сьогодні налаштована більш оптимістично щодо майбутнього цих дітей. Впровадження цієї Стратегії свідчить про те, що Уряд виконує свої зобов'язання щодо виконання положень Конвенції ООН про права дитини. Україна таким чином досягне того, що жодна дитина не перебуватиме в інтернаті, і всі діти будуть виховуватися у турботливому сімейному середовищі. Зобов'язання України захищати права дитини - це виконання зобов'язань її уряду захищати і дотримуватися виконання прав людини", - резюмувала Ю.Мокуо.

Тетяна Делімарська, Ірина Бакай, КИЇВ. 1 червня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-