Марина Порошенко відкрила Мальтійський бал для людей з інвалідністю

Марина Порошенко відкрила Мальтійський бал для людей з інвалідністю

Укрінформ
Разом із учасниками балу Марина Порошенко відкрила урочистий вечір виконанням полонезу.

У рамках робочого візиту до Івано-Франківської області дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у «IV Мальтійському приятельському балу для людей з інвалідністю», організований Мальтійською Службою Допомоги, передає прес-служба президента.

У вітальному слові пані Марина зауважила, що ідея проведення такого осіннього балу вже стала доброю традицією на Івано-Франківщині. «Відчувається, що за чотири роки існування цього свята ви стали однією великою родиною, знайшли багато друзів та повірили у власні сили», - сказала дружина Президента.

На святковий вечір прибули понад півсотні пар на інвалідних візках та їх друзі з Івано-Франківщини, Львова та Києва. Захід передбачав насичену танцювальну програму: гості кружляли у віденському вальсі, мазурці, польці та падеспані під мелодії муніципального естрадно-симфонічного оркестру під керівництвом художнього керівника Валерія Чикириса. Також у програмі вечора були різноманітні майстер-класи й танцювальні ігри.

За словами керівника Мальтійської Служби Допомоги в Івано-Франківську Романа Яручика, багато пересічних громадян ще й досі дивуються танцям на візку, але люди з інвалідністю доводять, що нічим не відрізняються від інших. «Незважаючи на обмежені рухові можливості, вони намагаються жити повноцінним різностороннім життям: щодня підтверджують свою волю до життя, здобувають освіту, працюють, створюють сім'ї, подорожують, займаються спортом, зростають культурно і духовно. Наші учасники вже вкотре демонструють, що танцювати так, щоб перехоплювало подих, можна навіть на інвалідних візках», - сказав він.

Мальтійська Служба Допомоги (МСД) –представництво Мальтійського Ордену – Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти, який працює під гаслом «Збереження віри й допомога потребуючим». МСД розпочала свою роботу в Україні у 1990 році. 

Фото: Марків Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-