Учасників пілотного етапу реформування запросять на всеукраїнську конференцію

Учасників пілотного етапу реформування запросять на всеукраїнську конференцію

Укрінформ
Національна спілка журналістів України та Держкомтелерадіо нині проводять консультації щодо організації всеукраїнської конференції для редакторів комунальних ЗМІ – учасників першого етапу реформування.

Нагадаємо, днями було ухвалено постанову Кабміну з переліком видань, що реформуватимуться першочергово.

Однак, оскільки на нинішньому етапі виникає чимало проблемних питань, пов’язаних із юридичними та реєстраційними моментами, подекуди – з небажанням влади відпускати газети та намірами зберегти свій вплив на редакційну політику, очевидно, що редакторам потрібна ґрунтовна роз’яснювальна і консультативна допомога.

У роботі наради запланована участь керівництва уряду, профільних міністерств, представників державних відомств, медіаюристів.

"Національна спілка журналістів України вважає за пріоритет підтримку комунальних медіа і редакційних колективів у період здійснення однієї з найважливіших медіареформ, тому ми переконані, що їх не можна залишати наодинці в той час, коли виникає багато незрозумілих і проблемних моментів, – зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Зі свого боку ми намагаємося надавати методичні поради і рекомендації, юридичні консультації в рамках "гарячої лінії" НСЖУ за підтримки ОБСЄ та іншу необхідну допомогу.

Наразі Держкомтелерадіо спільно з фахівцями Камбіну визначаються щодо дати проведення конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-