Мешканці Житомиру вшанували пам’ять загиблого героя

Мешканці Житомиру вшанували пам’ять загиблого героя

Укрінформ
У Житомирі відкрили меморіальну дошку бійцеві 30-ї бригади Юрію Амельчакову, який загинув 31 липня 2014 року на Донеччині. Похований на військовому кладовищі у Житомирі.

Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Меморіальну дошку встановили на фасаді школи № 21, в якій вчився Герой, і де нині навчається його 14-річна донька, і до якої ходитиме молодший син. Вшанувати пам’ять Юрія Амельчакова прийшли його рідні, побратими, однокласники, представники влади та духовенство.

У Юрія залишились дружина та двоє дітей.

«Ця дошка важлива не тільки для мене, але й для моєї дочки, бо вона навчається в цій школі, і для дітей важливо, бо вони повинні пам’ятати і знати про своїх героїв. Про всіх, не тільки про мого чоловіка», – розповіла дружина Героя Ксенія Амельчакова.

Під час урочистостей завідувач Сектору у Житомирській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Валерій Логінов звернувся до представників влади та освітян з ініціативою присвоїти школі № 21 ім’я Юрія Амельчакова.

Фото та інформація на сайті “Ветерани.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-