Головний інженер РАЕС взяв участь у засіданні ВАО АЕС в Угорщині

Головний інженер РАЕС взяв участь у засіданні ВАО АЕС в Угорщині

Укрінформ
Головний інженер-перший заступник генерального директора РАЕС Павло Ковтонюк взяв участь у засіданні Ради Технічних керівників (головних інженерів) АЕС та Конференції ВАО АЕС – МЦ в Угорщині, а також відвідав АЕС Моховце (Словаччина).

Минулого місяця у місті Будапешт (Угорщина) було проведено шосте засідання Ради технічних керівників (головних інженерів) експлуатуючих організацій та атомних електростанцій (ЕО/АЕС). У засіданні взяли участь 37 технічних керівників (головних інженерів) ЕО/АЕС Вірменії, Болгарії, Угорщини, Індії, Ірану, Росії, Словаччини, України, Фінляндії, Чехії, а також представники АО «ВНДІАЕС», ФГУП «Атомфлот», АО ОКБ «Гідропресс», АО «Атоменергоремонт» та ВАО АЕС-МЦ.

На засіданні розглядалися реалізовані заходи з модернізації обладнання АЕС для підвищення надійності, ефективності та безпеки експлуатації, у тому числі при підвищенні потужності енергоблоків, а також позитивні практики та проблемні питання в області експлуатації АЕС. Під час презентацій та виступів обговорювалася також необхідність підтримки країн, що будують АЕС, що продовжують терміни експлуатації та знаходяться на етапі виведення з експлуатації енергоблоків. Акцентовано увагу на проведенні обмінних партнерських перевірок – пілотного проекту ВАО, запровадженого з метою подальшого розвитку організації. Зокрема, на засіданні обговорювалася майбутня партнерська перевірка Рівненської АЕС експертами Паризького центру ВАО АЕС, яка відбудеться з 23 жовтня по 9 листопада 2016 року.

В рамках заходу представники ЕО/АЕС та організацій ВАО АЕС-МЦ взяли участь у Конференції Технічних керівників експлуатуючих організацій та атомних електростанцій ВАО АЕС за темою «Назад до основ». Учасники Ради та Конференції відвідали АЕС Моховце (Словаччина), де оглянули майданчик енергоблоків №3,4, що будуються, повномасштабні тренажери енергоблоків №1-4, машинний зал та аварійний кризовий центр електростанції.

За словами учасника Ради, головного інженера-першого заступника генерального директора РАЕС Павла Ковтонюка, на сьогодні Рада ТК/ГІ – один з небагатьох майданчиків для технічних керівників, на якому обговорюються питання забезпечення безпеки та експлуатації атомних електростанцій. «Майбутня проектно-інформована партнерська перевірка Паризького центру ВАО АЕС надасть об’єктивну оцінку рівня експлуатації РАЕС з огляду на стандарти кращої світової практики. На електростанції вже завершено відповідну Програму заходів, зокрема, здійснено усі необхідні заходи, що рекомендовані експертами під час попереднього візиту», – зазначив Павло Ковтонюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-