У Вінниці відкрили перший в країні центр з реєстрації автівок та видачі посвідчень водія у «Прозорому офісі»

У Вінниці відкрили перший в країні центр з реєстрації автівок та видачі посвідчень водія у «Прозорому офісі»

Укрінформ
У Вінниці на базі Прозорого офісу «Старе місто» відкрили перший в країні міський сервісний Центр з питань реєстрації легкових транспортних засобів та видачі посвідчень водія. Його послугами може скористатися будь-хто з громадян України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В квітні виникла така ідея, провели відповідні консультації, бо треба було зробити зміни у внутрішніх документах МВС, а ми затвердили відповідні алгоритми міськради. Тут працює шість наших адміністраторів і 5 відкомандированих працівників регіонального сервісного центру. Треба було закупити відповідне обладнання, зробити ремонт приміщень і належний благоустрій території, майданчика з огляду транспортних засобів. На це все було затрачено нами близько 3 млн грн з міського бюджету», - повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, для реалізації цього проекту наприкінці травня між виконкомом міської ради та Регіональним сервісним центром МВС у Вінницькій області було укладено угоду про співпрацю в у сфері надання адміністративних послуг. Відповідно до неї, міськрада зобов’язалась забезпечити відповідність матеріально-технічної бази та інфраструктури Центру умовам, передбаченим чинним законодавством. Також тут подбали про  доступ до національної системи конфіденційного зв’язку, збереження бланкової продукції та виготовлених реєстраційних документів. З підготовчими роботами впорались упродовж літа і з 17 вересня Центр почав працювати в тестовому, а з 4 жовтня – у повноцінному режимі. 

У сервісному центрі відтепер можна зареєструвати та зняти з реєстрації транспортні засоби, укласти договори купівлі-продажу автівок, а також тут надають послуги з організації іспитів на отримання водійських посвідчень та їх видачі. 

Працюватиме Центр за стандартами «Прозорого офісу», - антикорупційними та з якості обслуговування. Так, зареєструвати автівку тут можна за 40 хвилин, а зняти з реєстрації - за 15 хв. Працює Центр за принципом екстериторіальності, тобто, його послугами може скористатися будь-хто з громадян України.

За день тут можуть обслужити до ста осіб відповідно до поданих заявок, - без черг і посередників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-