Фестиваль особливих талантів

Фестиваль особливих талантів

Укрінформ
У місті-супутнику Рівненської АЕС пройшов міський етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя». Чотири переможці представлятимуть місто на регіональному рівні вже 20 жовтня.

Урочистий захід проводився з метою сприяння процесу реабілітації і соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва, у стінах Кузнецовського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів ім. З.А. Матвієнко. На сьогоднішній день у реабілітаційному закладі обліковується 75 вихованців - мешканців не лише міста-супутника, а й усієї області.

Майже десятий рік поспіль фестиваль талантів відкриває та розвиває творчі можливості людей, які наділені широким мистецьким баченням, багатою уявою та оригінальною фантазією, проте позбавлені повноцінних фізичних можливостей. Щороку захід проводиться за трьома напрямками: музичне та театральне мистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, літературне мистецтво. Цьогоріч до сонячного свята конкурсанти підійшли з надзвичайним ентузіазмом. Юні умільці ставили захопливі постановки з вокалу, прози та поезії, демонстрували успішне інструментальне виконання, презентували власноруч створені дива у напрямку декоративно-прикладного мистецтва. Крім того, на усіх гостей осіннього дійства очікували розважальні виступи солістів та танцюристів центру дозвілля міста.

У складі журі міського етапу Всеукраїнського фестивалю: в.о. директора Кузнецовського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Наталія Омелюк, методист реабілітаційного закладу Мирослава Золотарьова, головний спеціаліст апарату управління відділу культури міста Ірина Журук, директор центру дозвілля м. Вараш Микола Ковбасюк, священик Свято-Софіївської церкви УПЦ КП Йосип Шарко. Для визначення переможців членами журі оцінювались виконавська майстерність учасників, професіоналізм, оригінальність, образність рішення та художня цінність номерів.

За підсумками фестивалю компетентне журі визначило переможців: у номінації «музичне та театральне мистецтво» перше місце посіла Катерина Левкова, друге та третє місця дістались Володимиру Круку, Мирославі Сергійчук та Денису Лясоті; в номінації «літературне мистецтво» перемогу здобула Анастасія Самойлова, друге місце посів Володимир Крук, третє – Олександр Гусейнов; у номінації «декоративно-прикладне мистецтво» першу сходинку розділили Володимир Крук та Іван Кедич, другу та третю позиції посіли відповідно Вадим Вовчетський та Оксана Найман. Усі учасники фестивалю отримали дипломи за участь, канцелярію та солодкі подарунки. Також дипломами нагороджено керівників творчих гуртків закладу.

На регіональному етапі Всеукраїнського фестивалю «Барви життя», що пройде 20 жовтня у м. Рівне, місто-супутник Рівненської АЕС представлятимуть Катерина Левкова із піснею І. Федишин «Це моя земля, це моя країна!», Анастасія Самойлова з віршем П. Засендо «Пісня про Україну», а також Іван Кедич та Володимир Крук з їхньою аплікаційною роботою "Соняхи". Заключний етап фестивалю пройде у м. Києві. В рамках фінального заходу відбудеться святковий гала-концерт та виставка творів мистецтва талановитих учасників.

За словами переможниці міського етапу фестивалю, десятирічної відмінниці Катерини Левкової, такий конкурс – це чудова можливість втілити свої дитячі мрії та розфарбувати кольоровими барвами власне життя. «Завжди мріяла співати на сцені. Пісня, з якою я виступила, про Україну - мені дуже подобається, адже вона неабияк заряджає слухачів позитивом. Звісно, дуже хвилювалась, проте підтримка моїх батьків та мого керівника вокального гуртка дозволили мені впевнено та успішно здолати усі переживання», - підкреслює маленька зірка.

«Для нас ці діти дійсно особливі, адже їхньому завзяттю та працьовитості можна лише позаздрити нам – здоровим людям. Для них виступ перед публікою вже велике досягнення і тут потрібно подякувати багатьом фахівцям реабілітаційного центру. Також варто подякувати працівникам Рівненської АЕС за їхню неоціненну допомогу у розвитку закладу. Це наші найближчі друзі, до яких ми можемо завжди звернутися, які завжди прийдуть на зустріч, будь це в плані полагодити обладнання чи відремонтувати меблі. До того ж Палац культури РАЕС постійно надає нам квитки на різноманітні культурно-розважальні заходи, які, в свою чергу, допомагають соціальній реабілітації наших вихованців», - коментує гостя святкового заходу Наталія Федінчик.

Добрі серця атомників не один рік надають фінансову, матеріальну та моральну допомогу для відвідувачів реабілітаційного центру. Своєю підтримкою працівники Рівненської АЕС стверджують, що такі діти є повноцінною частиною суспільства і лише краплинки любові та тепла ладні відкрити потенціал у кожному, лише варто в них повірити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-