Вінниця відзначила День міста концертами, інтерактивними майданчиками та видовищними шоу

Вінниця відзначила День міста концертами, інтерактивними майданчиками та видовищними шоу

Укрінформ
У суботу Вінниця відзначила День міста. Участь в урочистостях узяли Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України  Володимир Гройсман, урядовці, посли іноземних держав та делегації з дружніх країн і різних міст України.

Вітаючи земляків зі святом, Петро Порошенко, зокрема, сказав: «Пригадую Вінницю 15-20 років тому. Вона тоді теж була красивою, але ми говорили між собою: красива але провінційна. Але чи є хтось, хто наважиться зараз назвати Вінницю провінційним містом? Вона може називатися європейською столицею». 

Президент наголосив, що наразі Вінниця є інноваційною столицею України. Підкреслив потужність розвитку туристичного потенціалу, досягнення у розвитку надання адміністративних послуг (створення прозорих офісів першими в країні). Наголосив, що до Вінниці наразі приїжджає навчатися вся країна і переймати досвід розвитку міської інфраструктури, зокрема теплозабезпечення, комунального транспорту тощо. 

Президент також відзначив внесок вінничан у збереження суверенітету та державної цілісності держави. 

А Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зізнався, що Вінниця для нього й досі залишається рідною домівкою. 

«Мені надзвичайно приємно бути на цій сцені, вітати з Днем народження нашого міста, яке ми кохаємо, в якому ми живемо, створюємо родини, в якому ми відчуваємо себе по-справжньому вдома. Я добре пам’ятаю, якою була Вінниця 10 років назад, коли вінничани висловили довіру нашій команді, щоб ми спільно з вами побудували Вінниці такою, як вона є зараз.  Я пам'ятаю, на скільки нам було важко, але ми завжди були оптимістами, вірили, що у нас все вийде, що ми будемо розвивати своє місто. Це був нелегкий шлях, але ми по ньому йшли. І сьогодні у нас є безліч завдань, у нас є величезні виклики і все дуже не просто, але я вірю в успішне майбутнє нашої України, нашого рідного дому. Від нас залежить, як ми будемо жити сьогодні і завтра», - наголосив Гройсман.

Привітав городян і вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Сьогодні ми вкотре відзначаємо День народження найкращого міста, де живуть найкращі люди. Дякую всім вінничанам за той настрій, який сьогодні панує у Вінниці. Нам випала велика честь – ми відзначаємо це свято разом з людьми, які є патріотами, які дуже люблять наше рідне місто – з нашими земляками Президентом України Петром Порошенком та Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Наша Вінниця дійсно динамічно розвивається. Ми не стоїмо на місці, ми рухаємося вперед та реалізуємо нашу стратегію розвитку  «Вінниця – 2020». Будуються нові сквери, шкільні стадіони, дорожні розв'язки, нові трамваї. І це стало можливо нам всім разом зробити завдяки тому, що вже два роки йде реформа децентралізації, і місцеві громади мають більше повноважень та фінансового ресурсу для реалізації планів свого подальшого розвитку», - сказав Моргунов.  

День народження міста у Вінниці – це свято, яке об’єднує і гуртує  всю територіальну громаду міста. Тому відзначається воно завжди креативно,  цікаве дозвілля і програма свята розрахована на усі вікові категорії. 

Так, одразу після відкриття свята майдан Незалежності  перетворився на осередок різножанрової музики. На сцені виступали вінницький оркестр  «ВінБенд», Національний оркестр народних інструментів та Рок-Оркестр Народних Інструментів «НАОНІ» з Києва. Атмосферу свята на майдані Незалежності підтримували тематичні виставки та інсталяції. Це були  квіткові композиції,  виставка архітектурних композицій «Вінниця в мініатюрі»,  експозиція творчих робіт «З днем народження, люба Вінниця!». Тут працювали бібліотечна галявина «Місто дитячих мрій»,  проект-конкурс дружнього шаржу  «Зірки зіркового міста», а також інтерактивний проект «Вінниця – місто майбутнього».

Центральна вулиця Соборна цього дня була осереддям  різноманітних тематичних ів  об’єднаними однією ідеєю – «Вінниця – місто, яким пишаємось». Тут були локації «Вінниця історична», «Вінниця – місто досягнень», «Вінниця туристична», а також  «Вінниця – країна дитячих мрій», «Вінниця музична», «Вінниця FASHION»,  «Вінниця традиційна»,  «Вінниця смакує» і навіть  «VinnyWood» - знімається кіно».

Неподалік, на майдані Небесної сотні для шанувальників Мельпомени розгорнувся  проект «Вінниця театральна». На цьому майданчику для всіх бажаючих працювала «костюмерна під відкритим небом», різні виставки та фотолокації, можна було переглянути вистави театрів-студій та молодіжних театрів міста, майстер-класи та показові виступи, також можна отримати автографи та сфотографуватись з відомими вінницькими акторами.  

На Європейській площі тим часом відшумів фестиваль «Вінничани мають таланти. Тут також працював ярмарок хенд мейду  та майстер-класи.

Не менш цікаво було і в Центральному парку культури та відпочинку. На майдані Водограю - фестиваль-конкурс з бальної хореографії «Танцювальний марафон» та майстер-клас від хореографа-постановника проекту «Танцюють Всі» Андрія Дикого і ведучої проекту Лілії Ребрик. Біля Літнього театру - музичний  фестиваль «Vin-Art-Music» за участю вінницьких гуртів «The Hypnotunez», «Не лізь, бо вб’є» , «ZoreLit», «Шалені перці», «Подих світла» , «Очеретяний кіт», «Man’s club». А на стадіоні Центрального парку тим часом був «Великий бокс на День міста». Там відбулася Міжнародна матчева зустріч з боксу, родзинкою якої став бій вінничанина Романа Головащенко за титул чемпіона Європи за версією IBF. 

Завершилося святкування Дня міста великим концертом на площі Стуса, де перед вінничанами  виступить гурт «Скрябін»,  шведський співак Dr. Alban, а також відомий український співак і зірковий тренер різних талант-шоу Іван Дорн. 

Кульмінацією свята стало видовищне лазерно-світлове шоу «Вінниця крізь час».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-