У Вінниці  відкрили реконструйовану площу Гагаріна

У Вінниці відкрили реконструйовану площу Гагаріна

Укрінформ
У Вінниці завершилась реконструкція транспортної розв’язки і трамвайних колій на пл. Гагаріна, у яку було вкладено 34,6  млн  грн, - 26 мільйонів  з державного Фонду регіонального розвитку, решта - кошти міського бюджету. Після тримісячної перерви відновлено рух трамваїв на усіх маршрутах.

Про це на брифінгу з нагоди завершення робіт повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Коли ми розпочинали роботу на цій площі, яка є життєво важливою для міста, дуже багато було сумнівів та пліток, мовляв, ми не встигнемо. Але ми були впевнені, що тут працює серйозний колектив, тому роботи будуть виконані вчасно. Я був тут не один раз, я бачив, як працюють люди. Це приклад реальної командної роботи, що дало дуже гарний результат», - сказав Моргунов.

Реконструкцію транспортної розв’язки, через яку рухається майже 70% громадського транспорту міста, розпочали ще 28 травня,  а з 6 червня у зв’язку з ремонтними роботами було скасовано рух трамваїв чотирма із шести існуючих маршрутів. За цей час влаштовано дренажну систему та зливову каналізацію діаметром 1,2 м з центральною водоприймальною камерою, що дозволить приймати на 20% більше опадів, ніж раніше, замінено водогін, виконано реконструкцію контактної мережі трамвая і тролейбуса, заасфальтовано дорожнє покриття та тротуари. 

І головне  -  прокладено нові трамвайні колії -  майже кілометр так званого «оксамитового шляху» за новою для міста технологією: укладання спеціальних плит із замощенням рейкового полотна бруківкою.  

«Коли ми зняли перший шар асфальту, то побачили, що 44 роки тут не робився ремонт і все було у дуже поганому стані. Сама дорога, до речі, теж. Тут фактично не було основи – лише 20 см асфальту і 40 см відсіву, а потім була глина і болото. Тепер там, під основою, гранітні брили, потім йде крупний щебінь, потім менша фракція  Тобто, сьогодні тут дуже сучасна дорога, і якщо навіть «Боїнгу» доведеться сісти, дорога витримає», - запевнив директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк.

За його словами, у ході реконструкції виконано цілий комплекс робіт, який значно покращить експлуатацію цієї транспортної розв’язки. Зокрема, улаштовано дренажну систему та зливову каналізацію, що дозволить понизити рівень грунтових вод  і дозволить уникнути замокання основи під трамвайними коліями та її руйнації. Рівень дорожнього покриття улаштовано таким чином, щоб спрямовувати потоки води в зливоприймачі. 

Кошторисна вартість оновлення площі Гагаріна склала 34,6 мільйона гривень. 

У четвер рух трамваїв та решти транспорту через площу відновлено в повному обсязі. 

Разом із  головою ОДА Валерієм Коровієм та секретарем міської ради Павлом Яблонським міський голова Сергій Моргунов за якісну роботу і вчасне завершення об’єкта нагородив преміями 55 працівників, які безпосередньо здійснювали реконструкцію площі, та вручив їм грамоти і подяки. Серед них – 43 працівника Вінницької транспортної компанії та 12 представників субпідрядних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-