РАЕС приваблива для європейців

РАЕС приваблива для європейців

Укрінформ
Напередодні Дня Незалежності України з метою ознайомлення з роботою стратегічного підприємства регіону Рівненську АЕС відвідала делегація представників Маневицької райдержадміністрації, районної ради, а також делегація закордонних партнерів Маневиччини з ґміни Бжезіни (республіка Польща) та району Купішкіс (Литва).  

Протягом останніх років згідно стратегічного плану розвитку Маневицького району Волинської області на Маневиччині триває встановлення та поглиблення економічних, інвестиційних, соціальних, освітніх, екологічних, культурних, туристичних та інших відносин з регіонами інших країн. Ознайомлення закордонних гостей з роботою Рівненської АЕС вибрано не випадково, оскільки завдяки сусідству з РАЕС Маневиччина отримує значні надходження до бюджету та має спільний з РАЕС екологічний проект, спрямований на підвищення урожайності ґрунтів.

За словами заступника голови Маневицької районної ради Ігоря Терещенка, цьогоріч на соціально-економічну компенсацію ризику населення Маневицького району направлено 4 млн. 793 тис. гривень. Завдяки коштам субвенцій попередніх років були впроваджені заходи з енергозбереження та проведені ремонти соціальних об’єктів. «Цьогоріч субвенцію плануємо направити на проекти з вуличного освітлення та ремонту доріг та частково на ремонт Будинку культури с. Городок. Необхідні документи вже відправлені на погодження в м. Київ», - відзначив І.Терещенко.

Під час перебування в інформаційному центрі «Полісся» гостям продемонстрували принцип роботи енергоблоків з реакторами ВВЕР, муляжі паливної таблетки та касети, розповіли про створення РАЕС. Як відмітив заступник голови Купішського району (Литва) Аурімас Мартінка, важливо, що на Україні значна увага приділяється інформуванню громадськості щодо діяльності атомної електростанції. – Приємно вражений наскільки просто та доступно пояснюють відвідувачам принцип роботи атомних енергоблоків на деталізованих макетах. Як історику за освітою, мені цікаво було переглянути історичні експозиції будівництва РАЕС та міста-супутника – зібрання унікальних світлин, рідкісних предметів сучасності та старовини.

Ознайомилась делегація також із етнографічною експозицією, в якій відображене життя поліського краю першої половини ХХ століття та багатою картинною та фото- галереєю. Прозвучали слова підтримки від закордонних гостей і під час перегляду фотовиставки «РАЕС – для АТО», де відображений волонтерський рух та допомога військовим на сході України.

Як підкреслив представник ґміни Бжезіни (республіка Польща) Роман Сасін, партнерство між польсько-українськими сторонами полягає не лише в обміні досвідом стосовно залучення інвестицій, новітніх технологій та кращого іноземного управлінського досвіду, а й у культурних надбаннях. - Для мене ця зустріч була надзвичайно інформативною та пізнавальною. Задоволений, що під час візиту в Україну зміг відвідати інформаційний центр Рівненської АЕС, де отримав масу емоцій.

Візити на Рівненську АЕС різними делегаціями є постійними - лише за перші сім місяців року інформаційний центр відвідали понад дві тисячі екскурсантів. РАЕС підтримує безперервний зв’язок з громадськістю не лише регіону розташування та сприяє достовірному, оперативному інформуванню, чим підіймає імідж атомної енергетики в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-