Вінничани першими в країні урочисто побралися в «Прозорому офісі»

Вінничани першими в країні урочисто побралися в «Прозорому офісі»

Укрінформ
У Вінниці в суботу вперше у країні відбулась урочиста церемонія реєстрації шлюбу в «Прозорому офісі» - місто переходить на європейські стандарти надання адмінпослуг

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми намагаємось завчасно готуватись до змін, які ініціює Уряд, а тому за допомогою Головного управління юстиції у Вінницькій області запровадили урочисту реєстрацію шлюбу в «Прозорому офісі». Це не перший такий крок, адже свого часу ми  допомогли відділу реєстрації нерухомого майна налагодити систему роботи та надали місце для організації роботи в нашому центральному Прозорому офісі. Тож коли на державному рівні було прийнято рішення передати цю функцію на місця, ми фактично були готові до цієї роботи. Тоді у нашому офісі збирались великі черги, бо люди їхали з усієї країни, щоб зареєструвати у нас право власності, бо на місцях ця робота фактично стала. Так само ми завчасно почали працювати по державних закупівлях в системі «ПроЗорро» - ще  з лютого цього року. Тоді як Кабмін зобов’язав  переходити на он-лайн тендери з 1 серпня», - повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, в такий спосіб Вінниця переходить на європейські стандарти надання адмінпослуг і в питанні оформлення документів з реєстрації цивільних станів громадян, зокрема, щодо одруження. Перший крок – введення в перелік послуг «Прозорих офісів» урочистої церемонії реєстрації шлюбу. 

Загалом, побратися у «Прозорому офісі» у Вінниці можна з лютого, урочиста  церемонія ж відбулася вперше у країні. Залу для урочистостей облаштували у «Прозорому офісі», розташованому в мікрорайоні Замостя.  У суботу першими тут побралися вінничани Сергій Боднар та Тетяна Шуляк. З одруженням молодят  привітав мер Вінниці, вручивши їм від громади весільний подарунок.

Одруження в ЦНАПі відбувається за стандартами, розробленими для надання усіх адмінпослуг. Аби подати документи на одруження, молодята беруть на рецепції талон про місце в електронній черзі, потрапляють до адміністратора і пишуть відповідну заяву; визначають дату реєстрації шлюбу та якою буде церемонія одруження – урочистою чи повсякденною. У призначений час молодятам залишається завітати  до ЦНАПу і отримати свідоцтво про одруження.

Реєстрація шлюбу тут здійснються за принципом екстериторіальності, тобто, місце постійного проживання молодят значення не має. Аби зробити послугу зручною і доступною для іноземців, одружити їх можуть англійською та німецькою мовами, а людей з особливими потребами – за допомогою мови жестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-