Луганські посадовці вивчали позитивні децентралізиційні практики вінничан

Луганські посадовці вивчали позитивні децентралізиційні практики вінничан

Укрінформ
Делегація з Луганської області переймала позитивний досвід розвитку місцевих громад Вінниччини.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

У вівторок, 26 липня, відбулася зустріч делегації Луганської обласної військо-цивільної адміністрації, представників територіальних громад, районних рад та районних державних адміністрацій з активом Вінницької області в рамках спільного проекту «Децентралізація: нові можливості – нові перспективи – нова країна», який реалізовується за сприяння швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні – DESPRO».

Позитивні процеси децентралізації влади та розвитку місцевих громад були продемонстровані на досвіді Черепашинецької сільської ради, Калинівського району.

«Без перебільшень можна говорити про те, що Черепашинецька громада є однією з найактивніших громад Вінниччини», – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

«Починаючи з 2007 року нами реалізовано більше 10 різноманітних проектів, які були спрямовані на розвиток бюджетних установ, а також розширення мережі та якості надання соціальних послуг для населення в рамках децентралізації місцевих громад», – розповіла голова Черепашинецької сільської ради Наталія Черниш.     

«Найзначніший з проектів – це створення мережі центрального водопостачання, яка включає у себе 4 артезіанські свердловини, 3 водонапірні башти, більше 18 км водогону та охоплює понад 400 дворів, державних та приватних підприємств, установ й організацій», – додала вона.

Так, протягом 2012-2013 років Відокремлений підрозділ «Черепашинецька амбулаторія загальної практики сімейної медицини» в рамках проекту з розвитку мережі закладів охорони здоров’я отримала фінансування у розмірі понад 3 млн. грн.

«Матеріально-технічна база нашої установи та лікарський персонал дозволяють на сьогодні охопити все населення району щодо надання медичної допомоги», – зазначив головний лікар Черепашинецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Василь Македонський.

Нагадаємо, що процес децентралізації владних структур, який передбачає передачу значних повноважень та бюджетних коштів від державних органів – органам місцевого самоврядування, дозволяє значною мірою зміцнити місцеву громаду.    «Для розвитку місцевих громад потрібно, по-перше, визначити головні пріоритети, а по-друге, заручитися підтримкою жителів громади», – відзначила Наталія Черниш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-