РАЕС підтримує програми партнерства в регіоні

РАЕС підтримує програми партнерства в регіоні

Укрінформ
В рамках просвітницької роботи з населенням зони спостереження Рівненської АЕС спеціалісти управління інформації 7 липня відвідали старовинне, майже із 1000-літньою історією, село Старий Чорторийськ Маневицького району Волині.

Село Ст. Чорторийськ, з населенням до 2 тис. осіб, є одним з 90 населених пунктів зони спостереження Рівненської АЕС. У підпорядкуванні сільради – дошкільний навчальний заклад, середня загальноосвітня школа на 189 учнів, медична амбулаторія, відділення зв’язку «Укрпошта», стаціонарне відділення для постійно проживаючих одиноких непрацездатних громадян.

За словами секретаря Старочорторийської сільської ради Марії Свенти, минулого року село отримало 129 тисяч грн. соціально-економічної компенсації населенню ризику проживання у зоні розташування атомної електростанції. Субвенцію було спрямовано на вуличне освітлення, частковий ремонт доріг, дитячого садочка та школи.

Школярі села добре обізнані у сфері атомної енергетики, - запевняє директор школи Оксана Брик, - адже вони із задоволенням долучаються до дитячих конкурсів, які щорічно проводить Енергоатом та Рівненська АЕС, зокрема, учні Ст. Чорторийська вже кілька років є активними учасниками конкурсу рефератів «Курчатовські читання».

Знайомі з діяльністю Рівненської АЕС й працівники сільськогосподарського ТзОВ «Хайберрі», розташованого на землях Чорторийської сільської ради. Вони впродовж двох років підживлюють ґрунт угідь меліорантом, який утворюється  в процесі освітлення води на РАЕС. Сергій Кіпаренко, співвласник «Хайберрі», позитивно ставиться до такої співпраці, адже після лабораторного дослідження ґрунтів проведення меліорації було суворою необхідністю. Урожаєм в «Хайберрі» задоволені та планують за порадою агронома повторне підживлення.

Рівненська атомна електростанція, як соціально-відповідальне підприємство, всебічно підтримує програми партнерства в області економічного, соціального і культурного розвитку території зони спостереження атомної електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-