Герої – захисники України повернулися після закордонного протезування

Герої – захисники України повернулися після закордонного протезування

Укрінформ
На минулому тижні учасникам бойових дій в АТО Руслану Карпецю та Олексію Литовченку ортопедичним концерном “Otto Bock Competence Center” (м. Дудерштадт, Німеччина) завершено протезування високофункціональними протезами за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, за державною програмою, яку реалізує Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

16 червня 2016 р. у приміщенні Служби відбулося засідання Експертної групи з розгляду результатів протезування.

У вступному слові Голова Служби Артур Дерев’янко привітав учасників бойових дій із завершенням протезування в Німеччині та поверненням на Батьківщину.

Протезування було проведено відповідно до умов тристоронніх договорів, укладених між Службою, учасниками АТО та ортопедичним концерном “Otto Bock Competence Center”.

Учаснику антитерористичної операції Руслану Карпецю встановлено міо-протез плеча, включаючи протезну систему “Mikelangelo Hand”, а Олексію Литовченку – протез стегна з мікропроцесорним управлінням та колінним модулем Genium X3.

Бійці детально розповіли присутнім учасникам Експертної групи про етапи проходження процесу протезування та реабілітації, а також продемонстрували експертам освоєні навики користування протезами.

Служба продовжує виконувати бюджетну програму щодо протезування учасників антитерористичної операції виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-