Вінницька влада підтримала постраждалу від стихії Ямпільщину

Вінницька влада підтримала постраждалу від стихії Ямпільщину

Укрінформ
На Вінниччині швидкими темпами ліквідовують наслідки стихії, від якої постраждали населені пункти Ямпільського району. На проведення першочергових аварійно-відновлювальних робіт та ліквідації надзвичайної ситуації у зв’язку із несприятливим погодними умовами райдержадміністрації виділено 500 тисяч гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Керівництвом ОДА  підписано розпорядження щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету на заходи з усунення наслідків негоди, яка в ніч з 31 травня на 1 червня пройшла населеними пунктами Ямпільського району. У заходах з усунення надзвичайної ситуації, яка виникла у с. Велика Кісниця, задіяні обласні та районні служби. Керівництво Ямпільської райдержадміністрації оперативно відреагувало на ситуацію, що склалась і доклала максимум зусиль для залучення необхідних служб з метою ліквідації наслідків стихії», - сказав Коровій.

Зокрема, задіяні Ямпільське й Томашпільське управління райавтодорів та районні комунальні підприємства, які продовжують роботи по розчистці місцевих доріг, що постраждали від великої води та заново будують ділянку міжнародної траси, яку повністю зруйнувала стихія.

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій ведуть розчистку замулених територій та очистку колодязів загального користування. Представники СЕС, виїхавши на місце події, зробили необхідні проби питної води та надали засоби для її очистки. Сільська рада Великої Кісниці проводить роботи із виділення земельних ділянок під городи родинам, які найбільше постраждали та залишились без урожаю.

«Таких сімей, подвір’я яких опинились в епіцентрі стихійного лиха, у Великій Кісниці десь 15-20. Вони потребують найбільшої уваги та допомоги. Після подвірного обходу разом із головою Ямпільської РДА, депутатом обласної Ради Михайлом Вдовцовим ми вирішили вільні кошти нашого депутатського фонду – 40 тис. грн надати в якості допомоги постраждалим родинам», - коментує депутат обласної Ради, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

За його словами, постраждалим сім’ям, де є діти шкільного віку, запропоновано безкоштовне їх оздоровлення у таборі відпочинку «Подільський Артек». Таких дітей може набратись із півтора десятка.

Рятувальники служби ДСНС допомагатимуть усім постраждалим очистити замулені подвір’я від бруду й каміння, але в першу чергу - людям похилого віку, які не можуть самотужки подолати наслідки стихії.

Наразі  вже забезпечено тимчасовий проїзд основними дорогами, задіяні 15 одиниць важкої техніки, вивезено 850 метрів кубічних мулу і сміття. Сільською радою виділено 25 тисяч гривень на паливно-мастильні матеріали і 65 тисяч гривень на відшкодування збитків населенню, яке потрапило в зону надзвичайної ситуації.

«За дорученням голови ОДА  відповідними службами проводиться аналіз стану протипаводкових споруд Подністров’я на предмет їх технічного стану та здатності запобігати виникненню подібних аварійних ситуацій в майбутньому. Мова йде про пошуки формули доглядуза дамбами, щоб вони не були безгосподарними»,- зауважив Микола Копачевський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-