На Вінниччині відкрили ще одну філію Центру для дітей і молоді із функціональними обмеженнями

На Вінниччині відкрили ще одну філію Центру для дітей і молоді із функціональними обмеженнями

Укрінформ
На Вінниччині відкрито ще одну філію комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Подія відбулась у середу, 25 травня, у смт Вапнярка Томашпільського району.

Символічну червону стрічку перерізали голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна, директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлана Демко, президент Міжнародної Благодійної фундації «Світло Миру» Наталія Скала.

На свято також завітали народний депутат України Іван Спориш, керівники районної влади, отримувачі послуг і працівники філій центру «Обрій», їхні рідні та представники місцевої громади.

«Нинішня подія – крок до інтеграції діток, які мають обмежені можливості, у навчання, життя, цивілізований світ. Десять років тому, завдяки акумуляції місцевих ресурсів, було створено перший в Україні центр у селі Гнаткові Томашпільського району, який працює і сьогодні. Підтримую пропозицію, що для потреб цих особливих діток потрібно розробляти державну програму - тоді ми всі разом робитимемо спільну добру справу», - зазначив, звертаючись до присутніх, голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Очільник депутатського корпусу Вінниччини висловив щиру вдячність працівникам Вінницького обласного центру «Обрій» та Гнатківської філії за їхню щоденну копітку працю, а також особливу подяку президенту Міжнародної Благодійної фундації «Світло Миру» Наталії Скалі, яка впродовж багатьох років здійснює підтримку цих закладів.

А.Олійник має надію, що до цієї благородної місії доєднаються й інші благодійники, а у новоствореному закладі зможуть отримувати послуги діти і молодь з інших районів області, прилеглих до Вапнярки.

Під час відкриття Центру, голова облРади вручив диплом керівникам району за перемогу у 13-му обласному Конкурсі проектів розвитку територіальних громад Вінницької області, за розробку проекту «Наші мрії». Кошти, виділені на реалізацію цього проекту, скерують на придбання автобуса для підвозу отримувачів послуг до закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-