Вінницька влада готова забезпечувати позитивні зрушення в регіоні

Вінницька влада готова забезпечувати позитивні зрушення в регіоні

Укрінформ
В українському суспільстві є величезний запит на позитивні зрушення, тож влада, зокрема, регіональна, дуже добре усвідомлює сучасні виклики. Серед здобутків - реформа держслужби, децентралізація та удосконалення системи надання в адмінпослуг через районні «Прозорі офіси».

Про це повідомив на зустрічі з редакторами регіональних комунальних ЗМІ голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«З 1 травня введено в дію новий, справді революційний Закон «Про державну службу». Ним, до прикладу, обмежується можливість участі голів обласних, районних державних адміністрацій у політичних партіях. Працівники, які входять до керівного складу адміністрацій, не мають права очолювати партійні осередки тієї чи іншої політичної сили. По суті, це той довгоочікуваний процес, який закладає підвалини для залучення людей на державну службу, забезпечення їх кар’єрного росту та дає поштовх для якісного надання послуг владними інституціями», - підкреслив Валерій Коровій, деталізувавши окремі нововведення, пов’язані із прийняттям зазначеного закону.

Зупинився керівник Вінниччини і на новаціях у сфері державних закупівель. 

За його словами, нова редакція закону про систему торгів передбачає здійснення закупівель через спеціалізовані майданчики з використанням програми ProZorro. В області цей механізм, відповідно до розпорядження голови ОДА, запроваджується з 1 березня і вже сьогодні дає відчутний ефект.

«Цей закон дозволяє забезпечити головне - прозорість витрачання бюджетних коштів, дає можливість максимально спростити процедури, які досі були забюрократизовані, та забезпечує систему економічного ефекту», - наголосив голова ОДА.

Він також торкнувся проблем та перспектив розвитку аграрного бізнесу, проаналізував результати впровадженої торік бюджетної децентралізації та податкових нововведень. Відтак, інформував про найближчі плани обласної влади в питаннях регіонального розвитку.

«Кабінет Міністрів України вже затвердив Фонд регіонального розвитку, на область виділяють 140 млн. гривень. Ми концентруємось навколо введення в експлуатацію першої черги хірургічного корпусу лікарні ім. Пирогова. Так, ми не закупимо обладнання, бо на це потрібно півмільярда, але ми акумулюємо 40 млн. грн. для того, щоб виконати будівельні роботи і з тим багажем обладнання, яке є, перевести у новий корпус травматологію, хірургію, пульмонологію. Також через Фонд максимально підтримуємо наш онкологічний диспансер», - повідомив посадовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-