«Процес децентралізації на Вінниччині запускає новий механізм підтримки бізнесу», - голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник

«Процес децентралізації на Вінниччині запускає новий механізм підтримки бізнесу», - голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник

Укрінформ
На Вінниччині розробили програму фінансування на підтримку малого та середнього бізнесу. 

Провідна роль у виконанні програми відводиться Агенції регіонального розвитку – її створення на  найближчій сесії мають схвалити депутати Вінницької обласної Ради.  

Про це у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

«Законом України «Про засади державної регіональної політики», який було прийнято минулоріч, передбачено створення Агенції регіонального розвитку. Співзасновниками Агенції можуть бути облради, облдержадміністрації, регіональні торгово-промислові палати, регіональні представництва всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування чи асоціації органів місцевого самоврядування регіону, регіональні асоціації підприємців, вищі навчальні заклади, наукові установи, профільні громадські об’єднання регіону. Депутати облРади вийшли із ініціативою утворити таку Агенцію, щоб акумулювати зусилля задля розвитку регіонального бізнесу, кредитування підприємців та залучення інвестицій. В світлі децентралізації питання об’єднання зусиль влади, бізнесу, міжнародних організацій, волонтерських груп набуває неабиякої актуальності», - підкреслив А. Олійник.

Першим етапом створення Агенції на Вінниччині стала розробка відповідного проекту рішення, який буде винесено на узгодження депутатського корпусу на найближчу сесію Вінницької облРади. Проект оприлюднено на сайті облРади за лінком: http://www.vinrada.gov.ua/proekti_rishen.htm для загального обговорення і збору пропозицій.

А. Олійник розраховує на підтримку депутатського корпусу, адже бізнес матиме відкритий майданчик для об’єднання зусиль між державним, приватним та громадським секторами, організаціями роботодавців. Він запевняє, основною проблемою для бізнесу є брак стартового капіталу та надійних партнерів.

«Маючи «дорожню карту» у вигляді програми для розвитку малого та середнього бізнесу, ми не мали гаранта проходження і збереження інвестицій. Із «стартом» роботи Агенції такий обов’язок на себе буде брати влада, як її співзасновник. Вінниччина – аграрний регіон, тож робитимемо ставку, в першу чергу, на створення сприятливих умов для ведення бізнесу та підвищення інвестиційної привабливості на селі. Стимулюватимемо підприємливих людей до відкриття власної справи, щоб збільшувати кількість робочих місць, забезпечувати людям гідний рівень життя», - акцентував голова Вінницької обласної Ради.

За даними Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області, в них на обліку перебуває  біля 113,3 тис платників податків. З них понад 31,7 тис юридичні особи та більш ніж  81,6 тис –  фізичні. Простежується тенденція до збільшення кількості юридичних осіб – в регіоні створено сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу. Вінницькі фіскали впродовж минулого року взяли на облік  близько 7000 платників податків – більше  1500 юридичних та понад 5000 фізичних осіб виявили бажання започаткувати власну справу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-