Український освітній хаб запрацював у Японії

Український освітній хаб запрацював у Японії

Укрінформ

Після успішного запуску в країнах ЄС та Великій Британії Український Освітній Хаб відкрився в Японії.

«Наше стратегічне завдання – зберегти людський капітал нашої держави. Тому Міністерство освіти і науки України ініціювало створення Мережі Українських Освітніх Хабів, місія якої – підтримувати українців, які виїхали за кордон, зберігати їхні звʼязки з рідною країною та допомагати адаптуватися на новому місці. Завдяки роботі хабів українські діти мають можливість надолужувати освітні втрати й продовжувати здобувати освіту за українською державною програмою в школах-партнерах. На базі хабів жінки мають змогу опанувати компетентності, які потрібні на ринку праці, щоб фінансово забезпечувати себе та своїх дітей», – сказав заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Хаб у Японії став двадцять третім у Мережі Українських Освітніх Хабів (https://eduhub.org.ua/), які працюють з початку війни як в Україні, так і в інших країнах світу. Організаторами виступили Міністерство освіти і науки України,  Український інститут розвитку освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти. 

          Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський зазначив:

«Ми щиро вітаємо ініціативу відкриття Українського Освітнього Хабу в Японії. Сьогодні як ніколи є важливою підтримка і розвиток освітніх програм - не лише для української громади Японії, але також для евакуйованих українців, які змушені були покинути свої домівки внаслідок російської агресії. Посольство України в Японії бажає проєкту успішного старту і готове надавати всебічну підтримку задля майбутнього наших дітей».

          В рамках Українського Освітнього Хабу в Японії на постійній основі проходитимуть тренінги, майстер-класи, вебінари та інші корисні та цікаві заходи для понад 2 000 українців, які вимушено переїхали до Японії після початку війни.    

«Ми продовжуємо системно йти до нашої мети – відкривати Українські Освітні Хаби (Цифрові Освітні Центри - DLC) в усіх країнах, де наразі масово перебувають українські діти. Вже у цьому році ми плануємо розширити присутність Мережі ще на двох континентах та відкрити хаби у США та Австралії», – повідомила координаторка Мережі Українських Освітніх Хабів, Виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Український Освітній Хаб у Японії було відкрито у партнерстві з найбільшою українською громадською організацією у Японії – Асоціацією японсько-української дружби НПО «Краяни». Заходи будуть проводитися як в онлайн, так і в офлайн форматах.

«Нашою організацією 14 років тому було створено українську школу «Джерельце» в місті Токіо, де діти мають можливість вивчати українську мову, традиції та культуру, спілкуватися рідною мовою, зберігати свою ідентичність. Сподіваємось, що Український Освітній Хаб допоможе нам залучити до навчання ще більше українців з усієї Японії, допомогти їм справлятись з тими викликами та проблемами, які постали перед ними. Ми раді, що Міністерство освіти і науки України ініціювало створення Мережі Українських Освітніх Хабів, та маємо надію на плідну співпрацю з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти», – поділилась своїми сподіваннями голова Ради директорів НПО «Краяни» Наталія Ковальова.

Для українців безкоштовно вже доступні 24/7 інноваційні навчальні програми з вивчення української та англійської мов, надолуження освітніх втрат за допомогою Штучного Інтелекту, найзатребуваніших навичок ХХІ століття, профорієнтації, сприяння працевлаштуванню та розвитку власного бізнесу, а також психосоціальної підтримки.  

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунка.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова "реклама".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-