У Києві презентували проєкт «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли»

У Києві презентували проєкт «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли»

Фото
Укрінформ
До Дня Української державності презентовано мистецько-патріотичний проєкт волонтерів та військових «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли», який охоплює всю Україну.

Презентація, організована військовим волонтером Мариною Квіткою за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, відбулася в Укрінформі.

«Цей проєкт реалізовується з 2014 року в зоні АТО та Операції об’єднаних сил, на Прикарпатті, на Верховинщині. Він присвячений полеглим за Україну. У 2014 році загиблим при визволенні Слов’янська та Краматорська від російських окупантів було створено Меморіальний комплекс на горі Карачун. Він має свій дублікат в прикарпатському селищі Верховина, де вшанована пам'ять місцевих жителів, які загинули під час російсько-української війни. На найвищій точці України - горі Говерла - встановлено звернення майбутнім поколінням українців від учасників бойових дій на сході України. На КПП Каланчак на Херсонщині у 2021 році було встановлено пам’ятний знак «Крим – це Україна». А сьогодні ми передали командуванню Сил територіальної оборони України пам’ятний знак Сил ТрО, який виготовили на благодійній основі волонтери-підприємці міста Коростишева Житомирської області Олександр Терещенко, Пилип Ченчик та заслужений скульптор України Віталій Рожик», - розповіла Марина Квітка.

Презентація проєкту «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Як зазначив голова Коростишівської територіальної громади Іван Кохан, Коростишів є центром кам’яної обробки в Україні, тому не дивно, що місцеві благодійники допомагають увічнити у камені пам'ять наших захисників. Він подякував підприємцям та волонтерам за участь у святій справі і додав, що таку країну не можливо здолати.

У рамках заходу відбулася презентація гімну тероборони, який був створений силами волонтерів та військових.

Представникам Міністерства оборони передано дублікат Дзвону пам’яті з меморіального комплексу на горі Карачун, гранітний шеврон проєкту та пам’ятний шеврон до Дзвону пам’яті полеглих за Україну.

Читайте також: У Верховині освятили Дзвони пам’яті, які передали з меморіального комплексу на горі Карачун

Під час заходу засновник ВТО «Орден» Олександр Сопов презентував проєкт нового нагрудного знака Сил територіальної оборони України.

Також під час заходу заспівали патріотичних пісень представники художньої самодіяльності з Коростишева Житомирської області, гурт «Побратими» з Таращі Київської області, суперфіналіст 6-го сезону вокального шоу «Голос країни» Павло Палійчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-