Надходження до бюджету Миколаївщини значно зросли за останні два місяці

Надходження до бюджету Миколаївщини значно зросли за останні два місяці

Укрінформ
У жовтні-грудні 2016 року темпи росту наповнення бюджету Миколаївської області по загальному фонду, платі за землю та податку на прибуток значно зросли.  

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської облдержадміністрації.

«За інформацією департаменту фінансів ОДА, якщо за січень-вересень темпи росту наповнення бюджету області по загальному фонду, платі за землю та податку на прибуток вони були приблизно такими, як і по всій Україні, то за два останні місяці їх суттєво наростили. А саме, Миколаївщина перевищує середньоукраїнський показник на 3,3 проценти і рухається вдвічі швидшими темпами, ніж в середньому по Україні», - йдеться в повідомленні.

По платі за землю показники радують ще більше. Якщо взяти підсумки 9 місяців, то  темпи росту плати за землю по області складали мінус 6,5%. Тобто, якщо по Україні приріст становив 162,3%, то по області 155,8 процента. За останні два місяці ситуація на Миколаївщині кардинально помінялася. Зараз приріст по області - 160,8%, по Україні - 158,9%. Тобто за цей час Миколаївщина наростила 1,9 відсотка.

Щодо податку на прибуток, то тут потрібно відзначити, що за 9 місяців темпи росту складали 182%. А за 2 останні місяці Миколаївщина забезпечила приріст у кілька разів – на 503,1%.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Кушніра, такі показники – результат жорстких дій голови ОДА Олексія Савченка. «Постійні зустрічі губернатора з керівниками правоохоронних органів, прокуратури, податкової служби, митниці дали конкретні результати. По-перше, була створена робоча група, яка контролює використання земель області. Саме через цю проблему бюджет Миколаївщини втрачає мільйони. По-друге, державний та місцевий бюджети недоотримували значні кошти від несплати податків потужними підприємствами області. Але Олексію Савченку вдалося разом з ДФС переконати керівників компаній, що вони неправі. В результаті зявилися підприємства, які поповнили бюджети держави та місцевий в 30 разів більше, ніж минулого року», - зазначив заступник голови ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-