Більше тисячі російських атлетів причетні до допінг-скандалу

Більше тисячі російських атлетів причетні до допінг-скандалу

Укрінформ
Більше тисячі російських спортсменів, у тому числі призерів Олімпійських ігор, отримали вигоду з "допінг програми", що спонсорувалася цією державою протягом 2011-2015 років.

Про це йдеться у другій частині доповіді Річарда Макларена, канадського юриста, голови комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з розслідування звинувачень у допінг-махінаціях на Олімпіаді-2014 в Сочі, повідомляє BBC

"У другій частині доповіді були підтверджені факти підмін допінг-проб російських спортсменів на Олімпійських іграх у Сочі у 2014 році. Сстало відомо, що допінг-проби двох росіян, які завоювали 4 золоті медалі Олімпіади-2014, були фальсифіковані, підозрюються також п'ять медалістів Ігор 2012 року у Лондоні. Імена цих спортсменів поки не розголошуються", - зазначається у повідомленні.

На думку Макларена, техніки підміни проб і приховування допінгу після Сочі-2014 стали звичайною практикою для Московської антидопінгової лабораторії і використовувалися у багатьох літніх та зимових видах спорту.

Першу частину доповіді Макларен представив 18 липня. WADA відзначала, що допінг у Росії систематично використовувався з 2011 по квітень 2015 року. У системі покриття допінгу були замішані спецслужби Росії та владні структури.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення продовжити санкції щодо Росії, введені через допінговий скандал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-