Депутати Вінниччини затвердили план «розмежування» територій громад

Депутати Вінниччини затвердили план «розмежування» територій громад

Укрінформ
Проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області у четвер, на позачерговій 12-й сесії Вінницької обласної Ради схвалили 51 із 84 народних обранців.

Відповідний проект рішення розміщено на сайті vinrada.gov.ua, передає Укрінформ.

«Зміни до Перспективного плану – основне  і перше питання цієї  позачергової сесії. Ті громади, де відбудуться вибори 11 та 18 грудня будуть включені у прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом з 1 березня 2017 року, в тому числі і у додаткові кошти у державному бюджеті, які виділяються для цього процесу», - прокоментував рішення депутатського корпусу голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, цей документ приймається «з метою приведення у відповідність меж утворених у 2016 році об’єднаних територіальних громад в області до проекту Перспективного плану формування територій громад Вінницької області, затвердженого рішенням рішення 38-ї сесії обласної Ради 6 скликання від 24 червня 2015 року №894 «Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області».

Як підкреслив очільник вінницьких депутатів, прийняте рішення буде направлено Кабінету Міністрів України для його врахування у фінансових розрахунках державного бюджету.

Довідково. За період січня-вересня 2016 року у Вінницькій області утворилось 19 об’єднаних територіальних громад в 11 районах області, де Центральною виборчою комісією призначено перші вибори депутатів сільських, селищних та міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних та міського голів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-