«Декларацію неупередженості» заповнюватимуть на Вінниччині

«Декларацію неупередженості» заповнюватимуть на Вінниччині

Укрінформ
Вінницький щорічний Обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад оцінюватимуть «неупереджені», які у 2017 році підпишуть відповідну декларацію.

Новації обговорювались на нараді під керівництвом  голови Вінницької обласної Ради Анатолія Олійника.

- До положення про Обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад буде внесено низку змін, що почнуть діяти для 14-го за рахунком конкурсу у наступному році. Зокрема, на моє переконання, важливим моментом є анонімність при оцінці проектів експертами. Тож щоб громадськість не мала сумнівів у «чистоті їх намірів», вони попередньо підпишуть «Декларацію неупередженості». Цей документ зобов’яже у роботі з проектами будь-якого району чи громади керуватись принципом об’єктивності, - прокоментував одну із пропозицій, напрацьованих на нараді, А. Олійник.

        Окрім того, розробляються і нові умови співфінансування з обласного бюджету. Учасники наради запропонували збільшити обсяг фінансування, оскільки інфляція зростає. Згідно діючого положення, бюджетна підтримка проекту - в межах 70 тис грн. Грантові виплати хочуть збільшити до 100 тис грн, або навіть до 200 тис грн.

Проекти стимулюватимуть за якістю написання та їх відповідністю умовам міжнародного рівня. Дискусійним було і питання необхідності підтримки фінансово «неспроможних» громад, що недоотримують доходи до місцевих бюджетів навіть за умов децентралізації.

        Зміни до умов проведення конкурсу будуть затверджені найближчим часом.

        У заході брали участь: начальник відділу аналізу обласних програм та координації роботи з учасниками АТО і членами їх сімей виконавчого апарату Вінницької обласної Ради Максим Мартьянов,  перший заступник керівника Секретаріату, завідувач Центру інвестиційної спроможності та залучення ресурсів Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Репей, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Іннеса Ратушняк та експерт Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Іщук.

        Подробиці наради можна почитати за лінком: http://www.vinrada.gov.ua/14j-oblasnij-konkurs-proektiv-rozvitku-teritorialnih-gromad-vinnickoi-oblasti-bude-vdoskonaleno.htm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-