РАЕС: 20 років відкритості та інформативності

РАЕС: 20 років відкритості та інформативності

Укрінформ
Рівненська АЕС дотримується принципів оперативного та достовірного інформування громадськості, а також реалізує ряд соціальних проектів та заходів, спрямованих на популяризацію атомної енергетики в Україні. Усі ці завдання впродовж багатьох років успішно виконує управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС.

Від початку пуску першого енергоблоку, Рівненська АЕС забезпечує населення своєчасною та достовірною інформацією про діяльність найбільшого підприємства області. Важливість відкритості ядерних енергетичних об’єктів довели, у свій час, уроки Чорнобильської трагедіії. Сьогодні ж, оперативне інформування про атомно-енергетичну галузь – потрібна та невід’ємна складова медіапростору сучасної України.

За роки існування, управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС пройшло кілька етапів реформування, допоки не набуло сьогоднішнього вигляду, а саме: редакція газети «Енергія», редакція телерадіомовлення, група кабельного телебачення та прес-центр. Усі складові в цілому утворюють монополітну команду однодумців – журналістів та фахівців, які несуть слово в маси, надаючи лише факти та об’єктивні дані.

Телеканал «Енергоатом» Рівненської АЕС – єдиний телевізійний канал міста та єдиний телеканал в країні, що належить атомній електростанції. Ексклюзивні та найсвіжіші новини з життя підприємства, міста-супутника та атомної галузі в цілому до щоденних теле- та радіопрограм готують мобільні й творчі медійники управління, які є прикладом справжнього професіоналізму.

Редакційний колектив газети «Енергія», яку щотижня з нетерпінням очікує кожен рівненський атомник, турбується донести до читача найбільш цікаві статті, замітки та інтерв’ю. Газета визнавалась однією з кращих газет АЕС України, а відомі письменники називали її «гарним прикладом реального висвітлення свободи слова у енергетичній галузі країни».

Невід’ємною частиною діяльності структурного підрозділу є робота з громадськістю. Налагодження діалогу з екологічними та громадськими організаціями, адміністраціями населених пунктів зони спостереження, організація екскурсій, проведення іміджевих заходів та масштабних соціальних кампаній з пропагування атомної енергетики – все це різнопланова робота фахівців УІтаЗГ. Ефективним майданчиком для реалізації різних форм роботи з населенням є інформаційний центр РАЕС «Полісся». Про популярність закладу свідчить велика кількість його відвідувачів, до п’яти тисяч на рік, які є гостями як з України, так і з закордону.

Написанням змістовних прес-релізів та інформуванням ЗМІ про діяльність РАЕС, формуванням позитивної громадської думки, оперативним реагуванням на критику, моніторингом друкованої преси та інтернет-видань, розробкою поліграфічної продукції, фотозйомкою усіх подій, організацією прес-конференцій та зустрічей опікується прес-центр Рівненської АЕС.

Стати РАЕС доступною для усього світу стало можливим завдяки функціонуванню офіційного веб-сайту підприємства, розробленого інженерами-програмістами відділу технологічних задач служби інформаційних технологій електростанції. Дізнатися першими про найактуальніші події на підприємстві, переглянути архіви газет та телевипусків новин, презентаційні матеріали та інше бажають люди з усіх куточків планети. Лише за минулий місяць корпоративний сайт мав більше шести тисяч відвідувань, з більшості країн світу.

За роки існування УІтаЗГ видало безліч буклетів, книг, журналів, брошур та фотоальбомів. Сьогодні сторінки РАЕС існують у соціальних мережах «ВКонтакте», «Facebook», на відеохостинзі «Youtube». Зокрема, з 2015 року про Рівненську АЕС можна почути у прямих ефірах на найпопулярнішій FM-радіостанції Рівненщини «Радіо Трек». Про успішну роботу електростанції пишуть не лише регіональні, а й всеукраїнські видання та інтернет-ресурси, знімають телевізійні сюжети та говорять у радіопросторі.

20 років відкритості та інформативності Рівненської АЕС стали підвалинами для її майбутнього розвитку та вдосконалення. Отож, працюємо для вас й надалі!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-