В

В "Укрінформі" презентують збірку Ярослава Павуляка «Сон є сон»

Укрінформ
26 листопада 2016 року о 16.00 в Українському національному агентстві "Укрінформ" відбудеться презентація збірки віршів Ярослава Павуляка «Сон є сон». 

Самобутній лірик-сюрреаліст з тонким відчуттям багатогранності літературного слова й можливостей використання мовної палітри для передачі настроїв і почуттів, Павуляк у своїй творчості продемонстрував невичерпність поетичного арсеналу в поезії, залишив спадок, котрий є неповторним явищем в сучасній українській літературі. Збірку проілюстровано творами друга і шанувальника поета – видатного українського художника Івана Марчука.

Книга побачила світ у видавництві COOP MEDIA

Презентуватиме книгу та читатиме вірші Славка Павуляка Іван Марчук.

Реєстрація представників ЗМІ за e-mail: tamara.strypko@gmail.com

Я ще не весь. Мене ще є доволі, 

але не тут, у наймах і брехні,

де все одно, хоч у лахмітті болю,

моя душа, мов квітка на коні.

Я ще не весь, ненавиджу й люблю,

а заким у якусь безодню ляжу, 

то вашій ненаситності і злу

своїм корінням горло перев’яжу. 

Ярослав Павуляк

Ярослав Павуляк, скульптор, журналіст, поет, член Національної спілки письменників України. Прожив коротке, але драматично наповнене життя, явивши світу різні грані свого таланту, що найяскравіше проявилися у виключно самобутній поезії. 

Народився 30 квітня 1948 року на Тернопіллі. 

Після закінчення сільської десятирічки вступив на відділ кераміки Львівського училища прикладного мистецтва імені Івана Труша. 

Свій 21-й день народження «відзначив» тим, що у рідному селі Настасові в ніч на перше травня 1969 року (ідеологічно забарвлене свято пролетарської солідарності) встановив на постамент погруддя Тараса Шевченка, виготовлене власноруч у майстерні відомого скульптора Дмитра Крвавича. За це був відрахований з училища й потрапив під пильний приціл органів КДБ. 

У тому ж році вступив на філологічний факультет Чернівецького університету, з якого відрахували після третього семестру за «буржуазний націоналізм»: на офіційному вечорі, присвяченому Василеві Симоненку, коментував щоденник поета, виданий у Мюнхені і заборонений в Україні. 

У 1972 році вступив до Кам’янець-Подільського педагогічного інститу, з якого був відрахований уже після першого семестру: інсценували нескладання ним іспиту з історії компартії. 

1973 року Павуляк вступив до Літературного інституту імені Горького у Москві. Закінчивши виш у 1978 році, виїхав до Братислави, де працював у Словацькому літературному агентстві. 

1991 року після здобуття Україною незалежності, назавжди повернувся в Україну. Жив у Тернополі, працював завідувачем Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів. 

Помер 25 листопада 2010 року.

Спадщина поета: три збірки поезій, пам’ятник Тарасові Шевченку у с. Настасів Тернопільської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-