В Одесі ветеранам та військовослужбовцям представили “Пам’ятку учасникам АТО”

В Одесі ветеранам та військовослужбовцям представили “Пам’ятку учасникам АТО”

Укрінформ
15 листопада 2016 року у Будинку офіцерів Одеського гарнізону представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в Одеській області Микола Сторожук та координатор в Одеській області ГО “Юридична Сотня” юрист – волонтер Юлія Дригайло презентували інформаційний посібник  “Пам’ятка учасникам АТО”.

На захід прибули представники від командування Військово-Морських Сил, оперативного командування «Південь», Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Південного територіального командування Національної гвардії України,  військових частин та установ Одеського гарнізону, громадських організацій ветеранів АТО, Центру допомоги учасникам АТО при Одеській ОДА, представники обласного та міського департаментів, управлінь соціального захисту населення м. Одеси та інші.

Свій виступ Микола Сторожук  розпочав зі слів: “У цей важкий час, коли на сході країні гинуть наші земляки за незалежність України в боротьбі з російсько-терористичними військами, буде правильним, та, на мою думку, повинно стати традицією, перед початком будь-яких заходів – вшановувати героїчну та світлу пам’ять наших бійців хвилиною мовчання”.

Далі спікери заходу поінформували присутніх про зміст самої Пам’ятки, довели важливість широкого інформування учасників АТО про їх права, обов’язки, державні гарантії соціального захисту.

Микола Сторожук  повідомив, що в електронному вигляді зазначена брошура розміщена на сайтах Державної служби та ГО “Юридична сотня”, де до посібника у відповідності до змін у чинному законодавстві, будуть вноситись відповідні доповнення.

Він також сказав, що Пам’ятку надіслано на електронні адреси всіх 26 районних управлінь соціального захисту населення,  9 управлінь міст обласного значення та 4 районних управлінь в м. Одесі.

Представник Служби наголосив, що для забезпечення учасників АТО Одещини таким необхідним інформативним матеріалом (а на сьогодні в Одеській області понад 8 тисяч учасників бойових дій), потрібна допомога місцевої влади, всіх небайдужих людей.  Тому на минулому тижні він звернувся до голови Одеської обласної ради з проханням максимально розтиражувати посібник та передати  його учасникам АТО в райони.

“Юридична Сотня має безкоштовну гарячу лінію 0-800-308-100 для підтримки учасників АТО та членів їх сімей. Ви можете отримати індивідуальну консультацію, а також отримати поради юриста або навіть адвоката», — розповіла юрист ГО “Юридична сотня” Юлія Дригайло.

Користуючись нагодою, Микола Сторожук та Юлія Дригайло звернулися до присутніх представників ЗМІ з проханням висвітлити питання необхідності посилення інформування учасників АТО та членів їх сімей.

Представник Служби в Одеській в області зауважив, що даний посібник стане в нагоді і державним службовцям, які працюють з учасниками АТО, і самі повинні чітко виконувати норми законодавства, що регламентують права та пільги ветеранів війни.

Презентація посібника “Пам’ятка учасникам АТО” викликали неабияку зацікавленість серед присутніх. Організатори заходу відповіли на запитання, надали свої власні телефони та телефони “гарячих ліній”, адреси веб-сайтів.

Також, у рамках заходу проведено презентацію соціальної продукції – плакатів, спрямованих на боротьбу з корупцією в армії, та роздано їх присутнім, а також  доведено інформацію про відбір військовослужбовців та ветеранів, які внаслідок отриманих поранень дістали інвалідність, для участі в “Іграх Нескорених – 2017” у вересні наступного року у м. Торонто (Канада).

Дивиться відеорепортаж на “7 телеканалі”

та телеканалі “Репортер”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-