Вінницький дівчачий студентський «десант» вивчав бізнес Лодзинського воєводства

Вінницький дівчачий студентський «десант» вивчав бізнес Лодзинського воєводства

Укрінформ

Чотири студентки вінницьких вузів «десантували» у Лодзинську Агенцію регіонального розвитку, щоб дізнатись, як громадське об’єднання сприяє розвитку бізнесу і комунікує із владними інституціями.

Про що дізналась активна молодь Вінниччини, перебуваючи у Республіці Польща з 16 по 23 жовтня цього року, йшлося на прес-конференції у Вінницькій обласній Раді у вівторок.

«На конкурсних засадах, за ініціативи голови Вінницької обласної Ради Анатолія Олійника, із кожного вузу Вінниці було відібрано студентів, які поїхали вивчати досвід роботи Лодзинської агенції регіонального розвитку. Тренінги, відвідування підприємств, що були створені і працюють за сприяння Агенції, зустрічі у вузах – знання, які здобули переможці конкурсу, вони застосують у нашому регіоні», - прокоментувала заступник виконуючого обов’язки директора Агенції регіонального розвитку Вінницької області Інна Загнітко.

Перебуваючи у Польщі, студентки – Іванна Пороховник з Вінницького національного аграрного університету, Анастасія Левченко з Вінницького торговельно-економічного інституту, Анна Киналь з Вінницького державного педагогічного університету та Вікторія Рябцева із Донецького національного університету ім. В. Стуса, ознайомились із історією Лодзинської Агенції, підтримки стартапів та малого бізнесу, інвестування проектів, особливостями студентського самоврядування у Польщі та можливостями наукових обмінів та стажування.

-Агенція – бізнес-клуб, де учасники отримують юридичну, фінансову, консалтингову та промоційну допомогу, шукають інвесторів для регіону. Наш візит став фундаментом для подальшої співпраці із міжнародними партнерами у тих напрямках, за якими готують фахівців у наших навчальних закладах. Низка бізнес-ідей, які виникли під час стажування, знайдуть своє відображення у проектах, що будуть впроваджуватись на Вінниччині. Зокрема, з розвитку туризму, подолання безробіття у сільській місцевості. Польський досвід імплементуємо на Вінниччині, а згодом поширимо його Україною, щоб за вивченням досвіду приїздили до нас, - переконують амбітні студентки.

Візит став можливим завдяки реалізації Меморандуму про співпрацю між Вінницькою, Лодзинською та Італійською Агенціями регіонального розвитку, підписаного 12 липня 2016 року у м. Вінниця.

Довідково. 30 березня 2015 року депутати Вінницької обласної Ради першими в Україні підтримали ініціативу голови обласної Ради Анатолія Олійника і схвалили рішення про Агенцію регіонального розвитку Вінницької області. Обласна Рада, Вінницька ОДА та Асоціація органів місцевого самоврядування стали співзасновниками Агенції. 18 травня 2016 року пройшли збори засновників Агенції регіонального розвитку Вінницької області, на яких затвердили Положення про Агенцію. 16 червня 2016 року на засіданні зборів засновників керівником Агенції регіонального розвитку Вінниччини тимчасово призначено Валерія Нікітюка. Основні напрями діяльності Агенції: залучення інвестицій (національних і закордонних) у Вінницьку область, допомога у пошуку партнерів в інших регіонах України та за кордоном, формування позитивного іміджу регіону, покращення інвестиційного клімату у регіоні, організація та проведення економічних форумів, семінарів, конференцій у Вінницькій області.

Місце знаходження Агенції: 21036, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7, кім. 125-127

У квітні 2016 року у Вінниці перебував Генеральний директор Лодзинської Агенції регіонального розвитку Пшемислав Анджеяк. Він пообіцяв сприяння у навчанні менеджерів та пошуку міжнародних партнерів. Агенція у Лодзі  вважається однією із найуспішніших у Польщі. Її було засновано 29 жовтня 1991 року, як апарат, що підтримує розвиток малого і середнього бізнесу за допомогою розробки та реалізації програм, що фінансуються з фондів ЄС. Сьогодні Агенція діє як регіональний фінансовий інститут, відповідальний за реалізацію програм для фінансування інвестицій в нові технології. Агенція є постачальником комплексних послуг, пов'язаних із залученням коштів різних програм. Агенція не працює для отримання прибутку чи будь-яких вільних коштів, призначених для статутних цілей, а лише виступає як бізнес-середовище та підтримує економічний розвитку регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-