Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Створення Національного парку «Холодний Яр» - справа честі для влади

Створення Національного парку «Холодний Яр» - справа честі для влади

Укрінформ
Україна залишається аутсайдером у Європі по кількості Національних парків і заповідників

Це ДУЖЕ важливо! Апеляційний суд НАРЕШТІ повністю реабілітував засуджених Совєтами отаманів Холодного Яру. Це важливе рішення з точки зору історичноі справедливості. Для мене - і в особистісному вимірі, як черкащанки. Мої родичі жили в Медведівці і Мельниках, моя двоюрідна сестра - з родини братів Чучупак. 

Тепер для черкаської і чигиринськоі влади справа честі - створити на місці історичних подій Національний парк "Холодний Яр", що сприятиме розвитку туризму в регіоні і вивченню українцями та нашими гостями правдивих і великих сторінок історії України.

І мені дуже соромно і гірко, що деякі місцеві горе-чиновники, особливо на районному рівні, в т.ч. члени БПП, не просто саботують цю ініціативу, а блокують її, ще й накручують проти Національного парку місцевих жителів.

Навіщо місцеві чиновники і депутати всіх мастей місцевих рад це роблять? Відповідь одна - ліс залишається їхніми угіддями, де можна красти, вирубувати, смітити, перетворюючи його на занедбану територію. Тим часом через таких горе-чиновників і депутатів Україна залишається аутсайдером в Європі по кількості Національних парків і заповідників. Хіба ті, хто нищить Холодний Яр, гідні пам'яті великих отаманів?

Ірина Геращенко
FB
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-