Ветерани на заході України

Ветерани на заході України

Укрінформ

Наприкінці вересня поточного року делегація ветеранів війни з регіонів України та м. Києва за сприяння Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції відвідала міста Луцьк, Рівне.

Мета поїздки – участь у заходах з відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також відвідування місць поховань воїнів, які загинули під час Другої світової війни. Серед членів делегації були ветерани Другої світової війни, яким уже понад 90 років, а також  миротворці, які брали участь у війнах та різних військових операціях в різних країнах світу.

В рамках поїздки у Луцьку відбулася зустріч ветеранів Другої світової війни, війни в Афганістані, учасників антитерористичної операції з вихованцями Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою.

Понад 600 випускників ліцею брали і беруть участь у антитерористичній операції, двоє працюють заступниками голови Нацполіції та Антикорупційного бюро. Три випускники стали комбригами, 12 є командирами частин ДСНС, 9 – у центральному апараті Служби безпеки.

У рамках поїздки члени делегації відвідали меморіальний комплекс “Вічна Слава”,  Алею почесних поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа. Біля кожної могили ветеранам розповідали про бійців – хто загинув під Волновахою, а хто не повернувся з-під Лутугіно, поїхавши на війну у час відпустки на роботі.

Також відбулася зустріч з міським головою Миколою Романюком, на якій він розповів про заходи, що впроваджуються у Луцьку для допомоги мобілізованим, демобілізованим бійцям, ветеранам, інвалідам визвольних воєн, родинам учасників АТО, а також для вшанування пам’яті загиблих, померлих захисників України.

Учасники зустрічі мали можливість поспілкуватися з міським головою в режимі “питання-відповідь”, де вони цікавилися нагальними проблемами, з якими стикається місто в непростий для всієї країни час та механізмами їх вирішення.

Директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш розповіла про хід виконання Плану заходів із реалізації Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей — мешканців міста Луцька.

Під час поїздки на Рівненщину відбулася зустріч з керівництвом облдержадміністрації, на якій заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що на Рівненщині з усією серйозністю відносяться до цієї категорії людей та не розділяють – чи то учасники АТО, чи то ветерани Другої світової війни.

«Ветерани – це особлива категорія, і їхні звернення розглядаються першочергово. У 2016 році ветеранські організації Рівненщини з обласного бюджету отримали на свою діяльність 450 тисяч гривень. Ефективно співпрацюємо із Центром АТО. За рік його існування вдалося вирішити чимало проблем тих, хто повернувся зі Сходу», – розповів Ігор Тимошенко.

 За його словами, Рівненщина – одна з перших областей, де розпочали виділяти земельні ділянки учасникам АТО. А головною лікувальною базою для усіх категорій ветеранів є  Клеванський госпіталь. Щороку до закладу направляють максимальне фінансування – в рази більше від інших лікувальних закладів області. Як результат, госпіталь Рівненщини – один з кращих по Україні.

Делегація ветеранів подякувала керівництву області за ставлення до ветеранів, дотримання їх прав, а також за те, що піклуються про історію – у належному стані утримуються пам’ятники, обеліски та меморіали, присвячені усім загиблим за Україну.

У рамках програми делегації у місті Острог відбулася зустріч ветеранів Другої світової війни, війни в Афганістані, учасників АТО з міським головою Шикером Олександром Федоровичем,  який  розповів, як міська влада працює задля створення усіх передумов для подальшого розвитку міста як науково-освітнього, культурного та туристичного центру, зберігаючи традиції та вшановуючи пам’ять своїх співвітчизників.

За період перебування на Волині та Рівненщині делегація ветеранів провела низку зустрічей з ветеранською громадськістю, взяла участь у покладанні вінків та квітів до місць поховань на території Меморіальних комплексів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-