Coca-Cola HBC оголосила нові цілі зі сталого розвитку заради створення кращого майбутнього

Coca-Cola HBC оголосила нові цілі зі сталого розвитку заради створення кращого майбутнього

Укрінформ
7 нових цілей компанії до 2020 року спрямовані на зменшення впливу на довкілля, підвищення ефективності виробництва та розвиток громад, підтримуючи таким чином 17 Цілей Сталого Розвитку ООН.  

Цуг, Швейцарія – 04 жовтня 2016 – Компанія Coca-Cola HBC, яку було визнано світовим лідером зі сталого розвитку в галузі напоїв згідно з індексом сталого розвитку Доу-Джонса (Dow Jones Sustainability Indices) на початку цього місяця, оголосила про нові цілі зі сталого розвитку.

До 2020 року компанія бере на себе зобов’язання:

  • Використовувати 40% загального обсягу енергії з відновлюваних та чистих джерел енергії
  • Піддавати переробці щонайменше 40% загального обсягу пакувальних матеріалів у середньому по ринкам, де працює
  • Отримувати 20% загального ПЕТ з переробленого ПЕТ і/або ПЕТ з відновлюваних матеріалів
  • Зменшити кількість первинної тари на 25% у розрахунку на літр виготовленого напою
  • Сертифікувати понад 95% основних сільськогосподарських інгредієнтів у відповідності до Принципів сталого сільського господарства системи компаній Coca-Cola
  • Інвестувати щонайменше 2% від щорічного прибутку до оподаткування у розвиток громад
  • Забезпечити участь щонайменше 10% співробітників у волонтерських ініціативах у робочий час

Сім нових цілей доповнюють попередні зобов’язання компанії до 2020 року, оголошені рік тому, щодо зменшення використання води і прямих викидів вуглекислого газу на 30% та 50% відповідно.

Протягом останніх декількох років Coca-Cola HBC скоротила використання води на 2,1 млрд літрів, що еквівалентно склянці води кожному жителю Землі. За останні 5 років глобальний вуглецевий слід від виробництва продуктів зменшився на 1,07 млн тон як результат інвестицій в енергоефективні і низьковуглецеві технології. Це можна порівняти з щорічними викидами парникових газів понад 200 тисяч пасажирських автомобілів.

У 2015 році компанія інвестувала €8,2 млн – 2,3% від прибутку до оподаткування – у покращення добробуту громад, захист навколишнього середовища і водних ресурсів та розвиток молоді, здійснюючи цю діяльність у партнерстві з понад 230 неурядовими організаціями.

Дімітріс Лоіс, виконавчий директор компанії Coca-Cola HBC, зазначив: «Амбітні цілі, які ми оголошуємо сьогодні, відображають наше зобов’язання у створенні кращого майбутнього для наших співробітників і громад, де ми працюємо. Це частина нашої загальної стратегії, завдяки якій Coca-Cola HBC визнано лідером зі сталого розвитку серед виробників напоїв, і яка показує, що ми прагнемо до зростання нашого бізнесу як відповідального і прибуткового, та у відповідності до принципів сталого розвитку».

Продукт для кожного, на кожен випадок – вибір та інноваційна упаковка

Люди споживають наші продукти щодня у 28 країнах, де працює Coca-Cola HBC. Компанія пропонує широкий вибір безалкогольних напоїв, соків і води для задоволення мінливих потреб споживачів. Coca-Cola HBC пропонує споживачам один з найбільш диверсифікованих портфоліо продуктів, у якому близько третини продажів у 2015 році припадає на соки, воду і холодні чаї, порівняно з 10% у 2001 році. Продажі сокових продуктів у 2015 році зросли на 8%. Низько- і безкалорійні газовані безалкогольні напої складають 7% від загальних продажів, які зростають швидкими темпами, що забезпечило 25% додаткового об’єму продажів у 2015 році.

Coca-Cola HBC також зосереджується на тому, щоб пропонувати споживачам напої в інноваційній упаковці. Застосовуючи ультрасучасні, технології ми випустили пляшки, які містять понад 50% перероблених матеріалів. Разом з тим, наші пляшки «Twist» на 22% легші, ніж попередні версії. Використання PLANTBottle® суттєво зросло – на 254% минулого року. Пляшки PLANTBottle® містять 30% матеріалів рослинного походження і повністю піддаються переробці. Сьогодні вони представлені на 10 з 28 ринків, де працює Coca-Cola HBC, і наступного року географія розшириться.

Ключові показники діяльності у 2015 році:

  • 33 311 співробітників
  • 43 000 постачальників
  • €1,3 млрд витрачено на прямі закупівлі
  • €271 млн загальна сума сплачених податків
  • 11,7% скорочення прямих викидів вуглекислого газу порівняно з попереднім роком
  • Покращення коефіцієнту енерговикористання на 7,2% у порівнянні з минулим роком
  • 19,4% збільшення вторинного використання ПЕТ у порівнянні з минулим роком
  • 87% індекс сталої залученості персоналу

Дізнатися більше про діяльність Coca-Cola HBC у сфері сталого розвитку можна за посиланням http://coca-colahellenic.com/en/sustainability/.

Про Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC є одним з найбільших ботлерів продукції The Coca-Cola Company з об’ємом продажу більш ніж 2 мільярди умовних упаковок продукції. Компанія працює у 28 країнах світу та обслуговує понад 589 млн споживачів. Coca-Cola HBC пропонує широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, спортивні та енергетичні напої, чай та кава. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад.

Coca-Cola HBC включена до світового індексу сталого розвитку Dow Jones Sustainability та індексу FTSE4Good. Акції Coca-Cola HBC зареєстровані у преміум лістингу на Лондонській фондовій біржі (LSE: CCH), на Афінській біржі (ATHEX: EEE). Для отримання більш детальної інформації завітайте на www.coca-colahellenic.com.

Про Індекс Доу-Джонса (DJSI, Dow Jones Sustainability Indices)

DJSI був запущений у 1999 році як перший глобальний орієнтир в оцінці сталого розвитку. Індекси розроблені у співпраці з RobecoSAM та S&P Dow Jones Indices. Група відстежує динаміку акцій провідних світових компаній з точки зору економічних, екологічних та соціальних критеріїв. Індекси слугують орієнтиром для інвесторів, які враховують сталий розвиток під час прийняття рішень щодо свого портфелю і забезпечують надійну платформу для залучення компаній, які хочуть дотримуватися найкращої практики сталого розвитку. Після оцінки низки загальних і галузевих критеріїв, тільки 10% претендентів входять до списку. Для отримання більш докладної інформації відвідайте сайт http://www.sustainability-indices.com/.

Про «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» — лідер українського ринку безалкогольних напоїв, офіційний ботлер The Coca-Cola Company. ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» виробляє безалкогольні напої у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, енергетичні напої та холодні чаї. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад. Для отримання більш детальної інформації завітайте на http://www.coca-colahellenic.com.ua.

За додатковою інформацією звертайтеся: Наталія Нікітіна, Менеджер із зовнішніх комунікацій ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», тел. +38 (044) 490-07-07, natalia.nikitina@cchellenic.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-