Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» переміг в Національному рейтингу благодійників

Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» переміг в Національному рейтингу благодійників

Укрінформ
30 вересня в Києві організатори «Українського форуму благодійників» у партнерстві зі всесвітньо відомою аудиторською компанією EY (раніше Ernst & Young) підбили підсумки «Національного рейтингу благодійників» та провели церемонію нагородження.

Були визначені лідери в трьох «вагових категоріях»: з витратами на благодійність до 1 млн. грн., від 1 до 10 млн. грн. та понад 10 млн. грн. Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» став лідером по благодійним витрат в номінації «Витрати в сфері мистецтва і культури».

«Вручення нагороди «Національного рейтингу благодійників» є для нас важливою подією, визнанням зусиль Фонду в підтримці талановитої української молоді в галузі культури та мистецтва. Я відчуваю гордість за те, що Фонд працює абсолютно прозоро, що до нас не бояться приєднуватися», - зазначив засновник Фонду, Ігор Янковський.

Завдяки щорічному складанню рейтингу організатори прагнуть зробити підзвітність необхідною умовою роботи благодійних фондів та організацій, розвивати довіру до благодійності в Україні. «Почесно бути лідером, але бути прозорим у фінансовому плані - це обов'язок благодійних організацій. Підзвітність це ключ до сердець людей, які нам допомагають» - сказала організатор рейтингу, Анна Гулевська-Черниш. Також, вона наголосила на необхідності подальшого розвитку роботи благодійних фондів в сфері культури, мистецтва та освіти, адже вкладення в цьому напрямку становлять менш як 2% від загальної допомоги, що говорить про необхідність подальшої роботи спеціалізованих фондів і організацій в цьому напрямку.

Наприклад, серед проектів Фонду «Ініціатива заради майбутнього» особливо виділяються: підтримка українського кіно та молодих режисерів на відомих міжнародних кінофестивалях в Берліні та Каннах; організація першого в історії бізнес-ланчу українських та європейських продюсерів в Карлових Варах. Ігор Янковський виступив ініціатором проведення Всеукраїнського конкурсу короткометражних фільмів, який в цьому році пройшов під актуальною темою - «Україна: Шлях до миру!». У співпраці з організаторами Миколаївського кінофестивалю «Громадський проектор» меценат третій рік підтримує розвиток кіномистецтва та талановитих режисерів в регіонах нашої країни.

З 2013 року проводиться найбільший в Україні щорічний конкурс дитячого малюнка, мета якого - підтримати художників початківців, допомогти їм в їх творчому та професійному розвитку. Роботи переможців та фіналістів конкурсу були неодноразово представлені не тільки в Україні, а й за кордоном - у Бельгії, Польщі, Франції та Сполучених Штатах Америки, в будівлі ООН.

Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього», заснований в 2012 році, сприяє збереженню культурно-історичної спадщини нашої країни, фінансово та організаційно підтримує освітні та культурологічні проекти, допомагає вирішувати важливі соціальні проблеми. У своїй діяльності Фонд дотримується високих європейських стандартів роботи благодійних організацій і надає свою фінансову та податкову звітність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-