Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Закликаємо нідерландську сторону виконувати свої зобов'язання

Закликаємо нідерландську сторону виконувати свої зобов'язання

Блоги
Укрінформ
Саме зараз демонструвати до України політику подвійних стандартів - несправедливо

Разом з Марією Іоновою зустрілися з вице-президентом Європейського Парламенту Річардом Чернецьким, що представляв ЄП на жалобних заходах вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру у Києві. 

Висловили сподівання, що в першій половині жовтня ЄП прийме, нарешті, рішення по безвізовому режиму з Україною. Говорили про наше занепокоєння позицією Нідердандів щодо ратифікації Угоди про асоціацію. Ми закликаємо нідерландську сторону виконувати свої зобов'язання і відмовитися від подвійних стандартів по відношенню до України, адже Угода пройшла всі відповідні узгодження, була ратифікована всіма сторонами, вона не потребує жодних змін чи уточнень, її спочатку підтримав і парламент Нідерландів. Ми закликаємо уряд цієі країни не зволікати з остаточною ратифікацією, посилаючися на референдум, що носить рекомендаційний характер. Звернулися до ЄП з проханням також висловити активну позицію з цього приводу: Угода пройшла всі необхідні етапи узгодження, підписання, ратифікації, обговорення, в тому числі, позитивне обговорення в парламенті Нідерландів, і тому зараз демонструвати до України політику подвійних стандартів - це несправедливо. 

Особливу увагу приділили двосторонньому діалогу між парламентами, розповіли про поїздку трьох депутатів ЄП на Донбас та підсумки ПКА, про хід реформ в Україні. Говорили про ситуацію на Донбасі й у Криму, в тому числі в контексті продовження санкцій проти РФ, як країни, що підтримує тероризм - у Сиріі, на Донбасі. Які ще докази про злодіяння Кремля потрібно краінам ЄС, в т ч Нідерландам, після висновків по збитому " Боінгу"? 

Обговорили конкретні ідеї й пропозиціі більш активного інформування депутатів Європарламенту щодо порушення прав людини на окупованому Донбасі й у Криму.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-