На Вінниччині готовність ЖКГ до зими – 90%

На Вінниччині готовність ЖКГ до зими – 90%

Укрінформ
На Вінниччині об’єкти житлово-комунальної галузі області майже на 90% готові до нового опалювального сезону.

Про це на засіданні колегії повідомив заступник голови Вінницької Ода Василь Броварник.

«Забезпечення стабільної роботи підприємств теплоенергетики, водопровідно-каналізаційних, житлових та дорожніх служб в умовах осінньо-зимового періоду є першочерговим завданням для органів державної влади та місцевого самоврядування»,  - повідомив  заступник Броварник.  

Доповідаючи присутнім на колегії, директор департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков відзначив, що за даними райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, станом на 1 вересня в середньому виконано 86% від запланованих видів робіт, що відповідає плановим темпам підготовки. 

Окремо зупинився посадовець на питаннях теплоенергетики та повідомив, що по області виконані роботи з комплексної підготовки 859 котелень, реконструйовано 30 котелень, замінено 8,4 км теплових мереж.

За його словами,модернізація котелень бюджетних установ продовжується. 

«На даний час виконані роботи з переведення 25 котелень бюджетних установ, завершується виконання робіт ще по 21 котельні, що дасть змогу зекономити 2,0 млн.м.куб природного газу.  На ці цілі освоєно 14,5 млн грн, всього заплановано вкласти  у переоснащення котелень 36,5 млн грн» - сказав посадовець. 

Модернізовані ж котельні забезпечуються твердим паливом, річна потреба якого в області становить близько 35 тисяч тонн. На сьогодні заготовлено 80% від потреби.

«Комплексно підготовлено 881 загальноосвітня школа, 786 дитячих садочків та 118 лікарняних установ» - відзначив Сергій Волков. 

Що стосується житлового фонду, то наразі готовність його до зими складає трохи більше 80%. 

Повідомив директор департаменту ЖКГ і про здійснення робіт з підготовки дорожньо-мостового комплексу. 

«Тут пріоритетом є безперебійне транспортне сполучення між населеними пунктами в зимовий період, своєчасна розчистка та посипка доріг та безпека дорожнього руху. Комунальними підприємствами області заплановано виконати роботи з капітального та поточного ремонту на дорогах комунальної власності площею понад 350 тис. квадратних метрів. На даний час відремонтовано близько 90% від запланованого», - повідомив директор департаменту.

Керівництво регіону розраховує завершити усі заходи з підготовки області до зими до 1 жовтня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-