Coca-Cola HBC третій рік поспіль визнано світовим лідером зі сталого розвитку в галузі напоїв згідно з індексом сталого розвитку Доу-Джонса (Dow Jones Sustainability Indices)

Coca-Cola HBC третій рік поспіль визнано світовим лідером зі сталого розвитку в галузі напоїв згідно з індексом сталого розвитку Доу-Джонса (Dow Jones Sustainability Indices)

Укрінформ
Цуг, Швейцарія – 9 вересня, 2016 – Coca-Cola HBC, провідного ботлера брендів The Coca-Cola Company, було визнано лідером у сфері сталого розвитку в індустрії напоїв за результатами оприлюдненого сьогодні звіту DJSI. Компанія отримала загалом 90 балів, що на 40 балів вище за середній показник у галузі і на 3 бали вище минулого року. 

Вже дев’ятий рік поспіль Coca-Cola HBC включено до глобальної оцінки, як результат відмінних досягнень у сфері сталого розвитку у 2015 році. Протягом року Coca-Cola HBC продовжила знижувати вплив на довкілля і досягла зменшення викидів вуглекислого газу на двозначне число. Водночас, компанія ще більше скоротила кількість води, що використовується для виробництва 1 літру готового напою, і пакувальних матеріалів, попри зростання виробництва і продажів. У 2015 році Coca-Cola HBC стала однією з 12 компаній у всьому світі, яка встановила науково обґрунтовані цілі щодо скорочення викидів вуглекислого газу для прямих і непрямих операцій. Встановлення внутрішніх умовних цін на воду і вуглекислий газ у 2015 році, а також регулярна звітність зі сталого розвитку – це практичні шляхи, завдяки яким Coca-Cola HBC підтримує глобальну діяльність з досягнення Цілей Сталого Розвитку, прийнятих ООН. 

Coca-Cola HBC є найбільш диверсифікованим ботлером в системі компаній Coca-Cola, обслуговуючи близько 600 млн споживачів у 28 країнах (розвинених і тих, що розвиваються) на 3 континентах. Компанія інвестувала €8,2 млн – або 2,3% від прибутку до оподаткування у 2015 році – у покращення добробуту громад, зосередившись на трьох напрямах: підтримка активного способу життя, захист навколишнього середовища і водних ресурсів та розвиток молоді. Ця діяльність ведеться у співпраці з понад 230 неурядовими організаціями.

Ключові показники діяльності у 2015 році:

  • 33 311 співробітників
  • 43 000 постачальників
  • €1,3 млрд витрачено на прямі закупівлі 
  • €271 млн загальна сума сплачених податків
  • 11,7% скорочення прямих викидів вуглекислого газу порівняно з попереднім роком
  • Покращення коефіцієнту енерговикористання на 7,2% у порівнянні з минулим роком
  • 19,4% збільшення вторинного використання ПЕТ у порівнянні з минулим роком
  • 87% індекс сталої залученості персоналу

Дізнатися більше про діяльність Coca-Cola HBC у сфері сталого розвитку можна за посиланням http://coca-colahellenic.com/en/sustainability/.

Про Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC є одним з найбільших ботлерів продукції The Coca-Cola Company з об’ємом продажу більш ніж 2 мільярди умовних упаковок продукції. Компанія працює у 28 країнах світу та обслуговує понад 589 млн споживачів. Coca-Cola HBC пропонує широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, спортивні та енергетичні напої, чай та кава. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад.

Coca-Cola HBC включена до світового індексу сталого розвитку Dow Jones Sustainability та індексу FTSE4Good. Акції Coca-Cola HBC зареєстровані у преміум лістингу на Лондонській фондовій біржі (LSE: CCH), на Афінській біржі (ATHEX: EEE). Для отримання більш детальної інформації завітайте на www.coca-colahellenic.com.

Про Індекс Доу-Джонса (DJSI, Dow Jones Sustainability Indices)

DJSI був запущений у 1999 році як перший глобальний орієнтир в оцінці сталого розвитку. Індекси розроблені у співпраці з RobecoSAM та S&P Dow Jones Indices. Група відстежує динаміку акцій провідних світових компаній з точки зору економічних, екологічних та соціальних критеріїв. Індекси слугують орієнтиром для інвесторів, які враховують сталий розвиток під час прийняття рішень щодо свого портфелю і забезпечують надійну платформу для залучення компаній, які хочуть дотримуватися найкращої практики сталого розвитку. Після оцінки низки загальних і галузевих критеріїв, тільки 10% претендентів входять до списку. Для отримання більш докладної інформації відвідайте сайт http://www.sustainability-indices.com/.

   Про «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» — лідер українського ринку безалкогольних напоїв, офіційний ботлер The Coca-Cola Company. ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» виробляє безалкогольні напої у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, енергетичні напої та холодні чаї. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад. Для отримання більш детальної інформації завітайте на http://www.coca-colahellenic.com.ua.

За додатковою інформацією звертайтеся: Наталія Нікітіна, Менеджер із зовнішніх комунікацій ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», тел. +38 (044) 490-07-07, natalia.nikitina@cchellenic.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-