Діти з прифронтових міст Донбасу зняли вражаючі короткометражні фільми - Ігор Янковський

Діти з прифронтових міст Донбасу зняли вражаючі короткометражні фільми - Ігор Янковський

Укрінформ
7 вересня відбулася прес-конференція, присвячена підбиттю  підсумків роботи «Літнього кінотабору миру»  - благодійного проекту, спрямованого на роботу з дітьми з прифронтових зон Донбасу і дітьми переселенців, які виявилися заручниками військового конфлікту на сході нашої країни.

Ініціаторами проекту «Літній кінотабір миру» стали оператор Ярослав Пілунський і продюсер Ганна Капустіна («Жовтий автобус»), кінорежисер Лариса Артюгіна (ГО «Новий Донбас»),  а їх ідею підтримав засновник Благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський. Метою кінотабору було вивезти дітей із зони бойових дій на відпочинок до моря, розвинути їх творчий потенціал, допомогти зробити перші кроки в професії. Професійним кінематографістам вдалося налагодити тісні дружні зв'язки між дітьми з мирних територій і з прифронтових зон. І все це було зроблено завдяки мові кіномистецтва.

Учасниками кінотабору, який розташувався під Одесою, стали 48 школярів, яких відібрали в творчому конкурсі в Мар'їнці, Красногорівці і Станиці Луганській в травні цього року. За два тижні відпочинку і спілкування в кінотаборі  їм вдалося побудувати дружні творчі колективи та відзняти 4 професійних короткометражних фільми.

«Фільми, які зняли діти, знаходяться на одному рівні з короткометражними фільмами, представленими на Каннському або Берлінському кінофестивалях. І це стало можливим завдяки зусиллям організаторів та волонтерів «Літнього кінотабору миру». Упевнений, що весь світ повинен знайомитися з Україною саме через роботи її талановитої молоді, що і підштовхнуло мене до підтримки цієї чудової ініціативи. Закликаю й інші фонди, громадські організації підтримувати подібні проекти в Україні», - підкреслив Ігор Янковський і пообіцяв і надалі підтримувати талановиту українську молодь.

Юлія Харашвілі, тренер з питань миротворчих операцій з Грузії, відзначила потужну роботу волонтерів, яка дозволила зробити практично професійні фільми, а також величезний талант дітей, які вклали всі свої почуття і переживання в кінопроцес. «Всі фільми, крім таланту і вкладених зусиль кричать про ту травму, яку ці діти перенесли. Робота повинна тривати. Все, що вкладено в дітей, все це сторицею окупиться », - вважає вона.

Нагадаємо, що за фінансової підтримки Благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» спільно з «Всеукраїнською організацією у справах вимушених переселенців» 90 дітей-біженців з українських міст зони військового конфлікту - Луганська і Донецька, Антрацита, Горлівки та Маріуполя - цього літа відпочили в дитячому таборі «ЗМІНА», який знаходиться в Бородянському районі Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-