Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

G20: Україну обговорюватимуть, без України не обійдеться

G20: Україну обговорюватимуть, без України не обійдеться

Блоги
Укрінформ
В Китаї відкривається G20. Світові лідери говоритимуть і про Україну - і це дуже важливо.

Тим часом, читаю маніпуляційні заголовки і статті українських ЗМІ у стилі "зрада всьопропало" і якихось невідомих "міжнародників-політологів", мовляв, Україну обговорюватимуть без Украіни. Панство, Украіна, на жаль не входить до G20, тому не представлена на цім саміті. Але важливо, що українське питання залишається на порядку денному. І стоїть гостро. 

І важливо, що лідери нормандського формату Меркель і Олланд не повелися на путінські провокації і чітко заявили, що нормандський формат - це формат 4, а не 3. Тому українське питання, окупація Криму, яку не визнає весь світ (питання дійсно закрите, ВВП, це лише у вашій уяві Кримваш, а для всього світу це ганебна крадіжка, а крадене треба повертати або самостійно, або за рішенням суду), питання окупованого Донбасу і виконання Мінських угод ставитимуть Путіну під час всіх двосторонніх зустрічей, звучатиме воно, як заявили учасники G20, і в інших форматах. 

Від українського парламенту напередодні ми надіслали всім (окрім одненького) учасникам G20 заяву з вимогою сприяти у звільненні політв'язнів і заручників. Наші дипломати так само донесли всі сигнали нашим партнерам щодо ситуації в Криму і на Донбасі. І так само президент України, як інформувала його прес-служба, протягом останніх тижнів мав телефонні розмови з керівництвом Німеччини і Франції.

Ірина Геращенко
FB


 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-