Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Проти незаконних вирубок – відеокамери і дрони

Проти незаконних вирубок – відеокамери і дрони

Блоги
Укрінформ
Унеможливити зловживання самими працівниками лісгоспів

У Новояриловицькому лісництві на Чернігівщині, де я нещодавно побувала з інспекційною метою, хлопці застосовують нові методи боротьби з незаконними рубками – камери відеоспостереження, фотоловушки, дрони, збільшено кількість рейдів. Це ще й допомагає швидко виявляти загоряння у лісі. Йде тісна співпраця з правоохоронними органами. Складено 70 адмінпротоколів, з них за незаконну рубку лісу відкрито 15 справ.

Моя чітка позиція – все має бути відкрито і гласно. Це допоможе унеможливити зловживання самими працівниками лісгоспів. Тому зобов’язала всі облуправління оприлюднювати на своїх сайтах та лісгоспів повну інформацію про лісові ділянки, де відбуватиметься будь-яка вирубка дерев. А також оприлюднювати реєстр видачі лісорубних квитків. За таких умов підробити документи буде складно. Буду й надалі продовжувати боротьбу з незаконними рубками.

Другий крок до відкритості роботи лісової галузі. Дала доручення забезпечити виставлення на аукціони всього обсягу лісопродукції та чітко дотримуватися механізму продажу деревини. Після аукціонів облуправління повинні розмістити на сайтах виробничі програми лісгоспів. Такі заходи зроблені для забезпечення потреб вітчизняної деревообробної промисловості.

Чекаю на зустрічні кроки від деревообробників. Суспільство має знати, які об’єми вони викуповують, і які насправді переробляють.

Христина Юшкевич

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-