5 модних трендів інтер’єрного освітлення

5 модних трендів інтер’єрного освітлення

Укрінформ
Дизайнери інтер'єрів у цьому сезоні сміливо експериментують з комбінаціями світильників, освітленням ніш і підсвічуванням підлоги. Як правильно використовувати світло у своєму домі, щоб досягти гармонії з урахуванням особливостей кімнат, розповіли експерти компанії Montagniki.

Освітлення кімнати — потужний інструмент її перетворення. Світло створює смисловий центр інтер'єру, зонує простір, візуально коригує розміри приміщення.

Правильне світло здатне вдихнути гармонію і потрібний настрій в приміщення. Невдале розміщення освітлювальних приладів, навпаки, підкреслить недоліки кімнати і створить не дуже комфортну атмосферу. Щоб уникнути помилок, краще прислухатися до порад дизайнерів і звернутися за допомогою до професійних електриків — наприклад, за посиланням http://montagniki.com.ua/elektrik. Познайомтеся з останніми тенденціями у світі дизайну: нехай освітлення у вашому будинку буде не тільки гармонійним, а й модним.

Комбінування джерел світла

З метою зонування простору і гри світла дизайнери часто використовують кілька джерел постачання. Для створення рівномірного освітлення задіють люмінесцентні лампи, а з точками фокусу добре справляються світлодіодні або галогенні. Щоб отримати ненав'язливе приховане світло смужкою, краще брати лінійні люмінесцентні або світлодіодні лампочки. Різні освітлювальні прилади здатні додати емоційності інтер'єру: торшери прикрасять вітальню, бра стануть незамінним аксесуаром туалетного столика в спальні, підсвічування шаф додасть вишуканості будь-якій кухні. Важливо не перевантажити кімнату приладами, особливо якщо мова йде про малогабаритні приміщення.

Підсвічування знизу

Неймовірно модний тренд, який можна зустріти в багатьох квартирах українців. Світлодіодні світильники вбудовуються в підлогу і підсвічують, як правило, певні вертикальні поверхні. Ефектно, стильно і дуже оригінально.

Рухливі системи

Поворотні, трекові, кабельні системи дозволяють змінювати напрямок світла і створювати нові акценти в інтер'єрі. Крім цього, такі світильники можна встановлювати без кріплення на стелі, що буває важливо з урахуванням її особливостей.

Освітлення прорізів

Декоративне підсвічування полиць, ніш, шаф точковими джерелами — відмінне рішення для підкреслення стилю. Причому воно підійде як для віталень, так і для спалень або кухонь.

Регульована яскравість

Нарешті, останній, але завжди актуальний нюанс: пам'ятайте, що інтер'єри, виконані в темних тонах, варто підсвічувати яскравіше, а в невеликих кімнатах краще розмістити точкові світильники не в центрі, а по краях стелі. А якщо хочеться романтичного розсіяного світла, досить встановити диммер і насолоджуватися приглушеним освітленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-