Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Треба в НАТО

Треба в НАТО

Укрінформ
Якщо зараз провести референдум щодо вступу до НАТО, то кількість людей, які виступатимуть за це, без сумніву, буде дуже великою.

Раніше у нашій державі такого не можна було навіть уявити.

«Подякувати» за це можна Росії та її діям у Криму та на Сході України.

План дій щодо членства в НАТО Україна серйозно обговорювала ще в 2008 році. Втім тоді до цього не було готове суспільство (звісно, і Росія тоді постаралася). Тепер суспільство готове, але не готове вже… НАТО.

Зараз Росія знову частково домоглася свого – Північноатлантичний альянс не відчиняє своїх дверей державі, яка воює, і не розглядає її як свого потенційного члена. (Як-то кажуть, де ви були раніше. Бо подивився б я на Росію, яка анексує частину території держави-члена Альянсу).

Хоча за рівнем розвитку і підготовки армії ми давно випереджаємо деякі країни НАТО. Ну Чорногорію так точно…

Наша держава має унікальний досвід оборони у гібридній війні, яку веде проти нас дуже досвідчений і цинічний супротивник. І веде всіма способами: військовими, економічними, торговельними і, звісно, інформаційними. Саме такого досвіду на сьогодні не має жодна держава світу. І цей досвід наші партнери по НАТО дуже уважно вивчають.

Звісно, це дуже почесно, коли ми отримуємо почесне особливе та дуже розширене партнерство. Але, думаю, це скоріше свідчить, що наші західні сусіди бачать нас ну дуже партнерською, але все ж буферною зоною на кордоні з потенційним агресором.

Артем Стельмашов

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-