Держкіно України та меценат Ігор Янковський представили українське кіно на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах

Держкіно України та меценат Ігор Янковський представили українське кіно на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах

Укрінформ
6 липня,  на 51-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах відбулася історична подія для українського кінематографу -  голова Держкіно  Пилип Іллєнко разом з меценатом Ігорем Янковським, засновник Громадської організації “Ініціатива заради майбутнього”, вперше провели презентацію українського кінематографу. 

У зустрічі взяли участь українські та іноземні продюсери та режисери, журналісти та відбірники міжнародних кінофестивалів.

Режисер Віталій Манський, меценат Ігор Янковський та голова Держкіно Пилип Іллєнко

Неформальна обстановка, яка панувала під час заходу, допомогла налагодити ділові контакти між українськими кінематографістами та їх закордонними колегами. На думку присутніх, співпраця з українськими режисерами та продюсерами стане вагомим поштовхом для подальшого розвитку вітчизняної кіноіндустрії. Українська кінопродукція отримає можливості для виходу на нові міжнародні ринки,  а режисери зможуть реалізувати свої проекти при закордонній підтримці.

Пилип Іллєнко провів презентацію сучасного стану вітчизняної кіноіндустрії та наголосив на перспективності співпраці між країнами в форматі копродукції. “Для українського кінематографу дуже важливою є співпраця з нашими найближчими сусідами. Тому участь української делегації на найбільшому у Східній Європі кінофестивалі у Карлових Варах є принциповою. І ми вдячні Ігорю Янковському за підтримку наших ініціатив”, - підкреслив Пилип Іллєнко.

Меценат Ігор Янковський наголосив, що співпраця в галузі кіно вже в найближчому майбутньому стане вагомим імпульсом для налагодження культурного діалогу та гідного представлення України в європейському інформаційному просторі. “Ми послідовно підтримуємо вітчизняний кінематограф, і плануємо посилювати цю роботу. У співпраці з Держкіно України ми цього року вже успішно провели ділову зустріч MEET UKRAINIAN PRODUCERS у Каннах, організували Презентацію українського кіно в Карлових Варах. Впевнений, що через деякий час всі ці зусилля перетворяться в нові яскраві кінофільми”, - відзначив Ігор Янковський.

Після завершення офіційної частини презентації, гостей та учасників запросили на перегляд документального фільму режисера Віталія Манського “Рідні”, який представляв Україну в офіційній конкурсній програмі фестивалю.  Відзнятий в копродукції чотирьох європейських країн: України, Німеччини, Естонії та Латвії, цей інтернаціональний проект розповідає історію сім’ї режисера, яка була розділена через анексію Криму та бойові дії на Сході України. Завдяки підтримці Ігоря Янковського, на прем’єрі стрічки у Карлових Варах змогли побувати члени знімальної групи фільму та його головна героїня — мати режисера Віталія Манського зі Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-