У Києві відбулася презентація книги «Емоційний інтелект керівника» Девіда Карузо та Пітера Саловея

У Києві відбулася презентація книги «Емоційний інтелект керівника» Девіда Карузо та Пітера Саловея

Укрінформ
У New York meeting room готелю «Hilton» у Києві відбулася презентація книги «Емоційний інтелект керівника» Девіда Карузо та Пітера Саловея.

Поняття емоційного інтелекту (EI) з’явилося у 1990 році й набуло значного поширення у західній науці. Воно включає низку навичок зі сприйняття та розуміння емоцій й управління ними, які необхідно опанувати успішному керівнику. Емоційний інтелект став складовою в оцінці розвитку лідерських якостей поряд з поняттям IQ (коефіцієнт аналітичного інтелекту). Автори дослідження навчили тисячі менеджерів у всьому світі використовувати ці навички у своїй роботі. Також вони у співпраці з Джоном Маєром розробили тест на визначення рівня емоційного інтелекту – Emotional Intelligence Test (MSCEIT).

Автори книги «Емоційний інтелект керівника» співпрацюють близько 30 років. Девід Карузо очолює науково-дослідну філію в Єльському центрі з вивчення емоційного інтелекту і є одним із засновників EI Skills Group. Пітер Саловей є ректором Єльського університету і всесвітньо відомим ученим.

Видання цієї книги українською мовою є першим на пострадянському просторі. Воно з’явилося внаслідок чотирирічної співпраці її авторів з командами компанії «МКД консалтинг», заснованої Михайлом Празяном, і центру іноземних мов X-language, який очолює Олена Вікторова. На початку 2015 року до проекту приєдналися видавництво «Самміт-Книга» й Український союз промисловців і підприємців (УСПП). Зокрема, ним безпосередньо опікувалися директор видавництва Іван Степурін і віце-президент УСПП Денис Красніков.

Презентація україномовного видання «Емоційного інтелекту керівника» проведена за підтримки Британсько-української торгової палати, клубу випускників Єльського університету в Україні (Yale Club) і «МКД консалтинг». Модератором цього заходу виступив Бейт Томс, глава Британсько-української торгової палати і випускник Єльського університету. У презентації книги взяли участь члени Британсько-української торгової палати (BUCC), Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), Американо-української ради ділового співробітництва (US-Ukraine Business Council), клубу випускників Єльського університету в Україні, Американської торгової палати в Україні (АССU), вчені, представники українського бізнес-середовища та громадянського суспільства, парламенту й уряду.

Один з авторів книги – професор Девід Карузо – презентував її за допомогою відеозв’язку. Його виступ викликав жваву дискусію, яка тривала понад годину. З панелі учасників з промовами виступили Олександр Саврук, декан Києво-Могилянської бізнес-школи, його заступник Едуард Мальцев, який впроваджує вивчення питання емоційного інтелекту в Україні, Юрій Зеленін, віце-президент Міжнародного інституту бізнесу, та Віктор Голосюк, глава комісії з питань промислової політики і підприємництва Верховної Ради.

Зокрема, наголошувалося, що ця книга стане надзвичайно цінною не тільки для навчання студентів, а й для ознайомлення з нею керівників українського бізнесу. Так, Юрій Зеленін зауважив, що в Україні спостерігається таке явище, коли навіть представники великого бізнесу не володіють навичками коректних контактів з людьми, через що співробітники у їхніх компаніях не затримуються більш ніж на кілька місяців. Учасники події підтримали думку Михайла Титарчука, заступника міністра Кабінету Міністрів України, про необхідність формування кадрового резерву українського уряду на основі співробітництва між провідними університетами й організаціями України та світу, такими як EI Skills Group та Єльський університет.

Дискусія продовжувалася й після презентації під час фуршету та вечері у ресторані готелю «Hilton» з членами клубу випускників Єльського університету в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-